Doğu kara teslim

Doğu kara teslim

Doğu kara teslim

Doğu Anadolu karakışa teslim oldu...
Elektrikleri kesilen yüzlerce köy karanlıkta kaldı. Elazığ’da önceki gece etkili olan kar yağışı dün de devam etti. 285 köy yolu ulaşıma kapanırken, 283 mezranın da köylerle bağlantısı kesildi. Ağrı ve ilçelerinde önceki gece başlayan kar yağışı sonrasında vatandaşlar eksi 12 derecede buz kesen yollarda zor anlar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle THY’nin İstanbul-Ağrı uçak seferleri iptal edildi.

Kar 1 metreyi geçti

Hakkari’de de iki gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yetkililer, 150’den fazla köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirildi.  Önceki akşam etkisini sürdüren kar yağışı, sabaha kadar sürdü. Şehir merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi bulduğu belirtildi. Şırnak’ın Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde de ulaşım tamamen durdu. Beytüşşebap ilçesinde, kar kalınlığı 15, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 80 santimetreye ulaştı.

Köyler karanlıkta

Ekiplerin yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor. Siverek-Diyarbakır kara yolu güzergahındaki Karacadağ bölgesinde 30’dan fazla köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Öte yandan Zonguldak, Düzce ve Ordu’da da kar yağışı nedeniyle yüzlerce köyün ilçelerle bağlantısının kesildiği belirtildi. Kar ve fırtına yüzünden elektrikleri kesilen köylerde vatandaşlar büyük sıkıntı çekiyor.

Doğu’da yoğun kar nedeniyle ulaşım sağlanamazken, vatandaşlar yollarda  zor anlar yaşadı.