Doğu Anadolu’da Sibirya soğukları

Doğu Anadolu’da Sibirya soğukları

Doğu Anadolu’da Sibirya soğukları

SOĞUKLAR CAN ALIYOR
Hava sıcaklığının -18 derece olduğu Ardahan’da çatı saçaklarında metrelerce uzunlukta buz sarkıtları oluştu. Yetkililer, vatandaşları olası bir kazaya karşı, saçakların altında yürümemeleri konusunda uyardı.

Tüm yurtta etkili olan soğuk hava Erzurum’da -22’leri gördü. Sivas, Zonguldak ve Kayseri’de 4 kişi donarak öldü.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini sürdüren Sibirya soğuklar yaşamı olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 22, Kars’ta 21, Ağrı’da 19, Ardahan’da 18, Iğdır’da 9, Erzincan’da da 8 derece oldu.  Çanakkale Boğazı’nda yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi sıfıra kadar düştü, sabah saatlerinde transit gemi geçişlerine kapatılan boğazda öğleden sonra geçişler yeniden başladı.

Göller buz tuttu

Sivas’ın Hafik İlçesi’nde 2 kişi, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ve Kayseri’de de 2  kişi donarak öldü. Hafik’e bağlı Yeniköy’de dilencilik yaparak geçimini sağlayan Kazım Ceylan, Adamlı Köyü’nde ise Aygül Polat, soğuktan donarak yaşamını yitirdi. Ereğli’nin  Şamlar köyünde, zihinsel engelli E.Y,  derenin kenarında ölü bulundu. E.Y’nin donarak öldüğü tespit edildi. Kayseri’nin Develi ilçesinden kent merkezine yaya olarak gitmeye çalışan Mustafa Yılmaz donarak öldü. Van’da Zernek Barajı ve Sıhke Gölü, Edirne’de Tunca Nehri, Sivas’da Tödürge gölü ile Ulaş Gölü soğuk hava nedeniyle dondu.

Ardahan’da araçlar dondu
Kars’ta gece etkili olan soğuk hava nedeniyle birçok aracın yağ ve yakıt tankları dondu. Yağ ve yakıt tankları donan araçları çalıştırmak için altlarında bir süre ateş yakıldı. Araçlar ancak ondan sonra çalışabildi.