Doğal gaz tasarrufu için perdeleri kapatın

Doğal gaz tasarrufu için perdeleri kapatın

Doğal gaz tasarrufu için perdeleri kapatın

Doğal gazı ekonomik kullanmak için evin kullanılmayan bölümlerindeki radyatörlerin kapatılması gerektiği (oda, kiler, giriş ve merdiven) belirtildi. Doğal Gaz Dağıtım A.Ş., internet sitesinde, konutlardaki tüm ısı kaybının yüzde 15’inin pencere ve kapılardan olduğu da vurgulandı. Doğal gazı az yakmanın püf noktaları anlatılırken,  mevcut izolesiz kapı ve pencerelerin kenarlarındaki boşlukların pencere süngeriyle kaplanması gerektiği bildirildi. Sıcaklığın içeride kalması için geceleri perdelerin örtülü olmasının büyük bir enerji tasarrufu sağlayacağı belirtildi.


İşte alınabilecek bazı basit önlemler
* Kışın en soğuk günlerinde evin iç sıcaklığı, en çok 20 derece olmalıdır. 1 derece iç sıcaklık artışı yüzde 5 enerji kaybına yol açar.
* Odalarda masa, sandalye ve yataklar dış duvarlardan uzak tutulmalıdır. Güney cephesindeki pencerelerden gündüzleri güneş girmesi sağlanmalıdır.
* Gece-gündüz ısınan evler yüzde 50-55 nemlendirilmelidir. Nemli hava sıcaklığı daha iyi tutacak, buharlaşma azalacağından vücut daha az ısı kaybedecektir.