Doğal afetler dünyayı sardı

Doğal afetler dünyayı sardı

Doğal afetler dünyayı sardı

SEL felaketiyle sarsılan Filipinler, yeni bir kasırganın etkisine girerken, İtalya da 17 can alan selle şoke oldu. Samoa’nın ardından depremle sarsılan Endonezya’da 1100, tayfunun vurduğu Laos’ta ise 16 kişi öldü.

40 saat sonra kurtuluş
Yaklaşık 2 gündür enkazda yaşam mücadelesi veren Sari, hayata dönüşün ardından kendisini alkışlayanlara gülücükler dağıttı

2 kadının sesi duyuldu
ENDONEZYA’nın Sumatra Adasındaki Padang kentinde, bir mucize yaşandı. Enkazdaki binlerce kişiyi arama çalışmaları yapan kurtarma ekipleri dün bir kolejin enkazında 2 kadının sağ olduğunu fark edince çalışmalarına hız verdi. Kadınların bulunduğu yere tünel kazarak ulaşıldı.

Bilinci açıktı
ADLARININ Ratna Kurnisari Virgo (19) ve Susi Revika Wulan Sari (21) olduğu öğrenilen kadınlardan Wulan Sari, saatler süren çalışmanın ardından enkazdan çıkarıldı. Sari’nin gözleri kapalı ancak bilinci açık halde bulunduğu öğrenildi. Kurnisari Virgo’nun yakınlarının umutlu bekleyişi sürüyor.

Susi Revika Wulan Sari, kendisini enkazdan çıkaranların kollarına hayata sarılırcasına yapıştı. Sari’nin kurtuluşu enkazda yakınları bulunanlar için umut olurken kurtarma görevlilerinin de şevklerini artırdı.

Şoku üzerinden atan Sari, sedyeyle ambulansa bindirilirken gülen gözlerle kendisini alkışlayanlara bakıyordu. Sari, arkadaşı Virgo ile birbirlerine kelime, işlem sorarak bilinçlerini açık tutmaya çalıştıklarını söyledi.


Endonezya’dan yardım çığlığı
SUMATRA Adasındaki şiddetli depremin ardından Endonezya’dan tüm dünyaya yardım çağrısı geldi. Sağlık Bakanı Supari, enkaz altındaki binlerce kişinin yerlerinin tespit edilmesi ve sıkıştıkları yerden çıkarılmasında zorluklarla karşılaştıklarını söyledi.

SUPARİ; 2400 yaralının tedavisi için yeterli ilaç bulunmadığını da ifade ederek, biran önce ilaç ve çocuk maması yardımı istedi. BM, Padang’da ölü sayısını 1100 olarak açıkladı. Supari de enkaz altında en az 3 bin kişinin bulunduğunu ifade etti.

Yaşam sürüyor
Padang kenti adeta harabeye dönmüş durumda. Ancak yaşamın sürdüğünün farkında olan bu 4 kişilik aile her şeye rağmen birbirlerine kenetlenerek geleceğe bakıyor.

 

1.8 milyon kişiyi etkileyecek

Parma tayfunu için alarm
GEÇEN haftaki Ketsana kasırgasında 300’e yakın can kaybının yaşandığı Filipinler için bu kez de Parma tayfunu alarmı verildi. BM İnsani Yardım Koordinasyon Dairesi sözcüsü Elisabeth Byrs, tayfunun ilerlediği bölgede 1,8 milyon kişinin yaşadığını açıkladı.

FİLİPİNLER Devlet Başkanı Gloria Arroyo, bugünden itibaren ülkeyi vurması beklenen ‘süper tayfun’ öncesinde ülkenin tamamında doğal afet durumu ilan etti. Bu arada Pasifik’in kuzeyindeki ülkeleri vuran Ketsana kasırgası Laos’ta da 16 can aldı.


Çizme’yi de sel felaketi vurdu
DÜNYAYI saran felaketler zincirinden İtalya da nasibini aldı. Sicilya adasındaki Messina kentinde oluşan selde 17 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, 20 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

YÖREDEKİ ev ve yollar su ve çamur altında kalırken 60 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Scaletta Marina, Giampilieri, Briga ve Scaletta Zanchea beldeleri de selden etkilendi.