Diyarbakırlı Ramazan Hocayı öldüren sanık için istenen ceza belli oldu

Diyarbakırlı Ramazan Hocayı öldüren sanık için istenen ceza belli oldu

İstanbul’un Fatih ilçesinde Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin’i başkasına benzettiği için öldüren sanık hakkında savcılık tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Ramazan Hocayı öldüren sanık

Diyarbakır’ın Ulu Camii’nin avlusunda vatandaşlara İslam’ı anlatması ve sosyal medyada yayılan vaazları ile bilinen Ramazan Pişkin Hoca, İstanbul’da işlettiği bir çay ocağında namaz kılarken uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti.

Fatih İlçesinde Ramazan Hoca’yı başkasına benzettiğini öne sürerek bıçaklı bir saldırı ile öldüren ve sonrasında tutuklanan sanık hakkında savcılık bugün mütalaasını açıklandı. Savcılık mütalaasına göre sanığın tasarlayarak kasten öldürme suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Ulu Camii avlusunda vatandaşlara İslam’ı anlatması ile bilinen Diyarbakırlı Ramazan Hoca (Ramazan Pişkin) sosyal medyada paylaştığı videolar ve YouTube yayınlarındaki söylemleri ile tanınmıştı.

TEHDİT ALIYORDU

Ramazan Hoca öldürülmeden önce sosyal medya hesabından bir video paylaşmış ve yaptığı paylaşımlar nedeni ile tarikatlar ve PKK tarafından tehditler aldığını öne sürmüştü. Pişkin tehdit açıklaması videosunda şunları söylemişti:

"Benim üzerimde yoğun bir kampanya var maalesef. İsmi önemli değil, ben cahil insanlarla kendini bilmez, edepten, ahlaktan yoksun insanlarla benim hiçbir ilişkim olamaz. Ne dünyada ne ahirette... Ben tüm tarikatlar sapıktır dememişimdir.

Hurafeler var, maalesef rant kapılarına dönüşmüştür. Mutlak manada hepsi değil. Genel anlamda sıkıntıdırlar. Ben topyekün hepsi sapıktır demiyorum. Tek tük bazen iyi hoca ve şeyhlerimiz var. Genel olarak tarikatlarda hurafeler doludur.

Tasavvuf ve tarikat bir yorumdur, sizi bağlar. İslam ve Kur'an'ın bir parçası değildir. Mezhep gibi bir yorum da sizi bağlar"

NASIL ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Kamuoyunda geniş yer bulan Ramazan Hoca’nın katli haberinde daha sonrasında yeni detaylar ortaya çıkmıştı. Pişkin’in katledilmesine yönelik mobese kayıtlarının incelenmesinde katilin Zeytinburnu’ndan Fatih ilçesinde tamı tamına 1 buçuk saat boyunca yürüdüğü ve sonrasında Ramazan Hocayı namaz esnasında bıçakladığı ortaya çıkmıştı.

KATİLİN İFADESİ: AFGAN ZANNETTİM

Ramazan Hocayı öldürdüğü tespit edilen şahsın Erkan Baykut olduğu ortaya çıkmıştı. Erkan Baykut’un öldürülmesinin ardından emniyetteki ifadesi ortaya çıkmış ve Baykut Ramazan Hocayı Afgan sandığı için öldürdüğünü şu sözler ile açıklamıştı:

“Kendisini Afgan uyruklu Saboor Muradı zannettim ben. Olay tarihinde Ramazan Pişkin'in Saboor Muradı olduğunu bilerek yaralamak için gitmiştim. Gittiğimde kendisine önce taş attım, taş isabet etmeyince o da bana karşılık verdi. Olayın heyecanıyla bende üzerimdeki bıçağı çıkararak karın bölgesine 2-3 defa sapladım"

11111111111.jpeg

222222222222222.jpeg

3333333333333333.jpeg

667d69f04042acc725f55b43.webp

ekran-goruntusu-2024-06-27-164357.png

İlgili Haberler