Dişli'yi savunan Bağış paradan pay mı aldı?

Dişli'yi savunan Bağış paradan pay mı aldı?

Dişli'yi savunan Bağış paradan pay mı aldı?

CHP’li Kılıçdaroğlu, AKP’li Dişli’yi savunan Bağış’ı topa tuttu: Bu 1 milyon dolardan nemalandın mı? Kıblesi Washington olanlar, Müslümanlık dersi veremez!

KILIÇDAROĞLU’NDAN ŞABAN DİŞLİ’Yİ SAVUNAN EGEMEN BAĞIŞ’A:
Sende mi nemalandın?

CHP’li Kılıçdaroğlu, Şaban Dişli’nin arkadaşı olduğunu söyleyen Egemen Bağış için “Savunmak suçu paylaşmak anlamına gelir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ile yollarını çok süratli bir şekilde ayırması gerektiğini ileri sürerek, “(Çevrecinin daniskasıyım) diyen Başbakan, çevresine bir baksın, önce kendi çevresini temizlesin” dedi. Kılıçdaroğlu, TBMM’de yaptığı açıklamada, Şaban Dişli olayıyla ilgili Başbakan Erdoğan’ın hiç konuşmadığını ifade etti.

Erdoğan siyasete
düzey kazandırsın
Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Bekliyoruz... Siyasete düzey kazandırmak istiyorsa Recep Tayyip Erdoğan’ın, Şaban Dişli ile yollarını çok süratli şekilde ayırması lazım. Aksi halde kendisi, yolsuzlukların odağı haline gelen bir partinin genel başkanı konumuna gelmiş olacaktır.  ’Çevrecinin daniskasıyım’diyen Başbakan, çevresine bir baksın, önce kendi çevresini temizlesin. Sessizlik, suçu paylaşmak anlamına gelir. Başbakan, susarak Şaban Dişli olayını unutturacağım diye düşünüyorsa, hiç böyle düşünmesin. Yarın Meclis açılacak, kürsüye her çıktığımda Şaban Dişli olayı kendisine hatırlatılacaktır.” Kılıçdaroğlu, AKP  Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış’ın, Şaban Dişli’yi savunmaya kalktığını söyledi.

Egemen Bağış
kıblesini değiştirsin
Bağış’ın, Amerikan kültürü almış bir insan olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Amerika’da, 1 milyon dolarlık iş takipçiliği yapanları korumazlar. Eğer kendisi, ’Şaban Dişli arkadaşım’diye savunuyorsa, kendisine sormak isterim: Bu 1 milyon dolardan nemalandı mı? Ayrıca din imandan bahsedip, Peygamberimizden söz ediyor.  Irak’ta yüz binlerce kadına Amerikan askerleri tarafından tecavüz edilirken Egemen Bağış, Müslümanlığı hatırlamadı mı?    Hatırlayamaz. Çünkü        kıblesi Washington olanlar, Müslümanlığı anlayamazlar. Egemen Bağış, önce kıblesini değiştirsin, ondan sonra Müslümanlık dersi vermeye kalksın. Rüşvet almak hem siyasette hem Müslümanlıkta ayıptır, günahtır.  Savunmak da suçu paylaşmak anlamına gelir.” (AA)