Daha sağlıklı ve güçlü dişler için işte bakım önerileri…
Düzenli Fırçalama ve Doğru Teknik: Diş Hekimi Dr. Elif Yılmaz, "Dişlerinizi günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere, en az iki dakika boyunca fırçalayın. Fluorür içeren diş macunları, diş minesini güçlendirir ve çürümeye karşı koruma sağlar. Ayrıca, diş fırçalama tekniklerinizin doğru olduğundan emin olun; dişlerinizi dairesel hareketlerle fırçalamak en etkili yöntemdir," değerlendirmesinde bulundu.
Diş İpi ve Ağız Gargarası Kullanımı: Ağız sağlığı uzmanı Dr. Ahmet Kaya, diş ipinin önemine dikkat çekiyor: "Dişlerin arasındaki plak ve yiyecek artıkları diş ipi ile temizlenmelidir. Günde bir kez diş ipi kullanımı, diş çürümelerini ve diş etlerinin iltihaplanmasını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, antibakteriyel ağız gargaraları kullanmak, ağız içindeki bakterileri azaltarak genel ağız sağlığını iyileştirebilir."
Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları: Beslenme uzmanı Dr. Zeynep Yurt, kalsiyum ve vitamin D açısından zengin gıdalar, dişlerin güçlenmesine katkıda bulunduğunu, süt, yoğurt, peynir ve yeşil yapraklı sebzeler bu açıdan zengin besinler olduğunu söyledi. Yurt, ayrıca, şekerli ve asidik yiyeceklerin tüketimini sınırlamak da diş sağlığını korumakta önemli etken olduğunu söyledi.
Düzenli Diş Hekimi Kontrolleri: Diş Hekimi Dr. Murat Çelik, yılda en az iki defa diş hekiminizi ziyaret edinilmesi gerektiğini profesyonel temizlik ve düzenli kontroller, olası diş sorunlarını erken aşamada tespit ederek tedavi edilmesine olanak tanıdığını belirtti. Çelik, erken teşhisin, daha büyük problemlerin önüne geçebileceğini ve diş sağlığını koruyabileceğini söyledi.
Diş Koruma Ürünlerinin Kullanımı: Diş Hekimi Dr. Ayşe Demir, "Dişleri korumak için özel diş koruyucu aparat ve diş macunları gibi ürünler kullanabilirsiniz. Özellikle spor yaparken dişlerinizi korumak için diş koruyucuları tercih etmek, olası travmalara karşı dişlerinizi korur." Değerlendirmesinde bulundu.
Düzenli olarak diş kontrollerinin yapılması, günlük diş fırçalamaları ve sağlıklı beslenmek diş sağlığının korunmasında önemli etken.