Direksiyon sınavında L park nasıl yapılır?

Direksiyon sınavında L park nasıl yapılır?

Direksiyon sınavında sürücü adaylarının en çok zorlandıkları L park nasıl yapılır cevabını sizler için araştırdık. Sınavda başarılı olmak isteyen adaylardan istenen L park sürüş esnasında büyük bir öneme sahiptir.

Direksiyon sınavı esnasında sürücü adaylarının en çok zorlandıkları hususlardan biriside şüphesiz ki içerisinde bulundukları aracı park etmektir. Genelde bu tür sınavlarda sürücüler birkaç deneme sonunda aracı L parka alıyor olsalar da paralel park kuralına uygun bir şekilde yapılmadığından aracın park edilmesi de zaman alabilmektedir.

Direksiyon sınavında adaylar için konulan katı kurallar sonucunda sürücüler biraz zorlanıyor olsalar da aslında bunlar araç kullanırken yaşanabilecek zorlukların önüne geçebilmek adına oldukça fayda sağlamaktadır. Onun için bu kurallara endişe ile yaklaşmaktan ziyade daha fazla çalışarak en iyisini yapmakta mantıklı olacaktır.

L park ya da paralel park sırasında dubalara ya da kaldırıma dokunmak direk olarak başarısız sayılmaktadır.

Paralel park yapılırken dubaların arasına aracın park edilmesi yetmemektedir. Mesela, parkınızın başarılı olarak sayılabilmesi için kaldırımla teker arasındaki mesafenin 50 santim açığındaki çizgiyi geçmiş ve çizgi ile kaldırım arasında konumlandırılmış olması gerekmektedir. 

L Park Nasıl Yapılır?

Direksiyon sınavında L parkta başarılı olabilmeniz için duba ile aranızda yaklaşık 1,5 araba boyu mesafe olması gerekmektedir. Mesafeyi ayarladıktan sonra arka kelebek cam ile size yakın olan dubanın üst kısmını görebilmelisiniz. Bu şartları tamamladıktan sonra direksiyonu tam sağa çevirerek an aynanızı kontrol ederek iki duba arasına giriş yapabilirsiniz. Giriş esnasında yan aynalarınızı kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu durumda olası bir aksaklıkta müdahale etmeniz kolaylaşacaktır.