Dinleme tek başına delil kabul edilemez

Dinleme tek başına delil kabul edilemez

Dinleme tek başına delil kabul edilemez

YargItay 8. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu: İçeriği maddi bulgularla desteklenemeyen telefon görüşmeleri delil sayılamaz.


Dinleme kayıtları tek başına delil olamaz
Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Gaziantep 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin altı sanık hakkında “silah ticareti yapma” suçundan verilen hapis cezasının temyiz istemini görüştü. Daire, sanıklar hakkında verilen hapis cezasını oy çokluğuyla bozdu. sanıklardan Yaşar A. ve Faruk B. hakkında toplu silah ticareti yapmak suçundan kurulan hükme yönelik temyiz itirazlarını da incelendi. Gerekçede, bu sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair, savunmalarının aksine, “içeriği maddi bulgularla desteklenemeyen telefon görüşmelerine dayalı iletişim kayıtları dışında cezalandırılmalarına yeter kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği, sanıkların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı gözetilmeden atılı suçtan beraatları yerine ceza tayin edilmesinin bozmayı gerektirdiği” belirtildi.

Beraat ve tahliye

Daire, bu nedenlerle sanıklar Yaşar A, Faruk B. ve Cuma A’nın atılı suçlardan beraatlarına, Mehmet B, Hüseyin K. ve Mehmet E. hakkındaki hükmün bozulmasına oy çokluğuyla karar verdi. Daire, bozma nedenine göre tutuklu sanıkların oy birliğiyle tahliyesine hükmetti.