Dinleme kayıtları önce 'Başkulak'a

Dinleme kayıtları önce 'Başkulak'a

Dinleme kayıtları önce 'Başkulak'a

MHP’li Oktay Vural, daha önce soru önergesiyle gündeme getirdiği ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından TİB’e atanan Emniyet görevlisi Basri Aktepe’yi ‘başkulak’ olarak niteledi: Dinleme kayıtları önce ‘Başkulak’a bildiriliyor.

Dinleme kayıtları
önce ‘Başkulak’a bildiriliyor
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, daha önce verdiği soru önergesinde gündeme getirdiği ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl hastanede ziyaret ettiği ismin, emniyet görevlisi Basri Aktepe olduğunu açıkladı. Erdoğan’ın emniyet istihbaratta çalışan Aktepe’yi özellikle seçerek Telekomünikasyon Kurumu İletişim Başkanlığı Teknik İletişim Daire Başkanı olarak görevlendirdiğini savunan Vural, “Bazı dinleme kayıtları önce ‘Başkulak’a bildiriliyor” dedi.

Amaç neydi?
Vural, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde “25 Aralık 2008’de Emniyet İstihbarat Başkanlığı’nda şube müdürü iken İletişim ve Bilgi Teknolojileri Kurumunda İletişimin Denetlenmesi Başkanlığı’na emniyet temsilcisi olarak atanan Basri Aktepe’yi tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiniz mi?” diye sormuştu. Vural, önergesinde “Başbakan’ın iletişimin dinlenmesinde görevli yetkiliyi ziyaret etmesinin amacı nedir?” diye sormuştu.