Devletin zirvesinde farklı bakışlar!

Devletin zirvesinde farklı bakışlar!

Devletin zirvesinde farklı bakışlar!

Bilimsel Gül, teknolojik Erdoğan

 

Şoförsüz arabayı test etti uydudan Türkiye’yi izledi

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, teknoloji şirketleriyle görüşmeler için geldiği San Francisco’da Google’ın şoförsüz arabasını da test etti, Silikon vadisindeki teknolojiyle uydudan memleketi seyretti. Microsoft ziyaretinin ardından Google yerleşkesine gelen Başbakanı, Başkan Yardımcısı Rachel Whetstone ile Türk asıllı çalışan Seval Öz karşıladı. Öz, Google’ın son yıllarda üzerinde çalıştığı şoförsüz araba hakkında bilgi verirken, Erdoğan da kızı Sümeyye ile birlikte arabayı test etti.

 

Fatih projesi

 

Başbakan Erdoğan, önümüzdeki hafta Fatih Projesi ile ilgili gerçekleştirilecek ihaleyi hatırlatarak, “Bu ihale öncesinde Slikon Vadisi’ni görmek suretiyle bilişim teknolojisinde neler oluyor, gelişmeler nelerdir bunları yerinde görelim dedik. Çünkü bizim bu proje benzeri bir adımı İstanbul’da atma hedefimiz var” dedi. Slikon Vadisi’ndeki bilgilendirmelerle tecrübelerini artırma fırsatını bulduklarını söyleyen Erdoğan, “Gerek Microsoft, gerek Apple, gerekse Google olsun sürekli bilgiyi ve uygulamayı geliştirmenin gayreti içerisindeler. İnsansız otomobil üretme konumuna geldiler. Bütün bunların hepsi geleceğe yönelik hayalleri gerçekleştirmenin adımlarıdır. Bunları yerinde görme fırsatını bulduğum için mutluyum” diye konuştu. Google’ın şoförsüz arabasıyla ilgili bilgi veren Erdoğan, “Yer oluyor direksiyonu kendileri ele alıyor, yer oluyor uçaklardaki oto pilot sistemine benzer bir sistemle araç gidiyor. Gelecekte belki navigasyon sistemini bunlara adapte etmek suretiyle bunu çok daha farklı bir şekilde park etmeden tutunuz da, durduğuz yere çağırmaya varıncaya kadar geliştirme amaçları var. Şu anda 100 civarında araç üzerinde bunu test ediyorlar. Biz bunu başarılı adımlar olarak görüyoruz ve tebrik ediyoruz.” dedi.

 

Gül, genetik hücreleri inceledi!

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri’de bazı törenlere katılıp, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını yaptı. Gül, OSB’deki tesis sayısının 900’e yaklaştığını, bunlar içinde sadece Kayseri’ye değil Türkiye’ye ve dünyaya hitap eden fabrikalar bulunduğunu söyledi. Gül ve beraberindekiler açılışın ardından tesisi gezdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra Türk Standartları Enstitüsü tarafından yaptırılan Entegre Deney Laboratuvarı ile Ommer Otel’in açılış törenlerine katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin ilk genetik ve kök hücre merkezi olan Genom’da incelemelerde bulunduktan sonra Sümer Stadı’ndaki 47’nci Cumhurbaşkanlığı Binicilik Kupası final karşılaşmasını izledi.