Devlet Bahçeli Amerika ve MİT'e fena yüklendi!

Devlet Bahçeli Amerika ve MİT'e fena yüklendi!

Devlet Bahçeli Amerika ve MİT'e fena yüklendi!

Bahçeli, grup toplantısında “Anaların gözyaşlarını Türkiye’yi bölerek mi dindireceksiniz?
Anaların gözyaşları şehitlere hakaretle mi dinecek?” diye sordu.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK’lı bölücü teröristlerin dağdan indirilmesi aşamasında devreye girdiği iddiaları giderek yoğunlaşmasına karşın yalanlama yayımlamayan MİT’e sert çıktı: Bunun vebalini nasıl ödeyeceksiniz!

ABD eliyle korsan devlet kuruldu
AKP ve Amerika’ya da sert eleştiriler yönelten Bahçeli, “Çekiç Güç denilen himaye kuvvetine izin verildi. ABD eliyle kukla bir devlet yaratıldı, AKP de bu korsan devleti tanımaya hazırlanıyor” dedi.


MİT’e ve ABD’ye yüklendi
MİT’in teröristleri dağdan indirmek için peşmergelerle görüştüğü iddialarına sert çıkan Bahçeli, ABD’nin Irak’ın kuzeyinde kukla bir devlet yarattığını, AKP’nin de bu korsan devleti tanımaya hazırlandığını söyledi 


Haber: Önsel Ünal
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, AKP’nin Irak’ın kuzeyindeki peşmergeleri tanıma anlamına gelecek adımlarına ve PKK’lı bölücü teröristlerin dağdan indirilmesi aşamasında devreye girdiği iddia edilen Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) sert çıktı. Türkiye’nin tarihi günler yaşadığını ifade eden Bahçeli, “Bir yanda, teröristler alkışlar arasında dağdan inmektedir, öte yanda milletimiz öfke ile ayağa kalkmaktadır. Şehadetle, terörizm; vatan müdafası ile kanlı eylemler, gazi ile terörist AKP zihniyeti tarafından aynı kefeye konulmaktadır. Başbakan Erdoğan zemzem ile zehiri karıştırmaya çalışmaktadır” dedi. PKK’lıların dönüşünün ardından şehit aileleri ve gazilerin  gözyaşını dökecek hükümet temsilcisi aradığını ifade eden Bahçeli “Ne var ki, hükümetin memurlarınca terörist kucaklarken gösterilen nezaket, bu ruhları yaralanmış insanlara gösterilmemiştir.Devlet canilere teşrifatçı, şehit ailelerine ceberuttur. Bu emsali görülmemiş bir alçalma halidir ve bu leke başbakanın alnına silinmemek üzere çalınmıştır” ifadelerini kullandı.

Vebalini kim ödeyecek
Sözde Kürt yönetiminin eski Başkanı Neçirvan Barzani’nin “Eve dönüşü MİT’le birlikte planladık” açıklamasına da atıfta bulunan Bahçeli isim vermeden MİT’e bindirdi. Bahçeli  “Bu mücadelede bugüne kadar baş rol oynayan, akıl veren, tavsiye eden, sözde strateji geliştiren kurumlar ve zevat bunun vebalini nasıl ödeyecektir? Geçmişte tutulan yol yanlış ise, bugün tutulan yolun doğru olduğunun güvencesini kim verecektir?” diye konuştu. Konuşmasında, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Kuzey Irak ziyaretlerine de değinen Bahçeli, satırbaşları ile şunları kaydetti:

Yeni komşu sınıra dayandı

* Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerinin, Birinci Körfez Harekâtı denilen savaş ile Irak’ın geleceğine doğrudan müdahale ettikleri bilinmektedir. Ve Türkiye, bu dönemde ABD eliyle Irak devletinin kuzeyinde kurulmaya başlayan Peşmerge Devleti’nin doğumuna hem yardımcı olmuştur, hem de uluslar arası meşruiyet kazanmasına imkân tanımıştır.
* İşin ilgin tarafı ise, bu meşruiyette ve bugün karşımıza Kürdistan adı ile çıkan doğum aşamalarında malum kurumlarca tavsiye kararları çıkartılması ve “Çekiç Güç” denilen himaye kuvvetinin Türkiye’nin izniyle bölgede faaliyet göstermiş olmasıdır.
* Irak’ı bölünme kıvamına getiren Amerika Birleşik Devletleri yakın zamanda Irak’tan çekileceğini açıklamıştır. Şimdi karşımızda komşumuz olan Irak’ın bölünmesi ve bu bölünmeden doğacak yeni bir komşunun sınırımıza dayanması söz konusudur. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi bağımsızlığını ilan etmek üzeredir.

PKK destekçisi Barzani

* Bu itibarla, ABD’nin 2011’e kadar Irak’tan çekilmesiyle Başbakan Erdoğan’ın PKK açılımını yılsonuna kadar bitirme çabası arasında ilişki ortadadır. 
* Geçtiğimiz hafta ilk kez bir Türk Dışışleri Bakanı’nın Irak’ın kuzeyindeki yerel yönetimi ziyareti, Türkiye’nin bölgedeki teslimiyetinin açıkça ilanıdır.Bu ziyaretin daha iyi anlaşılabilmesinin yolu muhatap alınarak el sıkışılan Barzani’nin kim olduğunun bilinmesinden geçecektir.Irak’ın kuzeyini Türkiye’ye karşı terör üssü olarak kullanan PKK’nın en büyük destekçisi Barzani’dir.

Barzani muhatap olmuştur

* AKP hükümeti bu şartlar altında bu Barzani’yi resmi muhatap almış ve doğrudan siyasi ilişki kurmuştur. Atılan adım, devletleşme yolunda mesafe alan Barzani’ye çok değerli meşruiyet desteği sağlamıştır. Erbil yönetiminin siyasi tanınma süreci böylece başlamıştır.
* Hükümetten bundan sonra yapması beklenen Barzani’yi Ankara’ya davet etmek ve Esenboğa havaalanı ile Başbakanlık konutu önünde kırmızı halıyla karşılamak olacaktır. Bu süreçle AKP hükümeti bugün konsolosluğunu açmaya niyetlendiği yerde yarınki büyükelçiliğin hazırlığını yapmaktadır.  Buradan hükümetin bir üyesine, geçmişte söylediği bir sözü hatırlatarak “dünün postal yalayıcısı” diyerek aşağıladığı aşiret reisleri ile hürmette kusur etmediği Başbakanının ayağa düşürdüğü haysiyeti nasıl tanımlayacağını huzurlarınızda sormak ve bilmek isterim.