Denizdeki gururumuz

Denizdeki gururumuz

Denizdeki gururumuz

KKTC’de önceki gün başlayan ve kara safhası tamamlanan Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2009 Arama-Kurtarma Tatbikatı’nın deniz safhası da başarılı geçti. Tatbikatın deniz safhasının ilk bölümü, Dipkarpaz’ın 8 mil açığında gerçekleştirildi. Senaryo uyarınca seyir halindeki bir feribotun makine dairesinde çıkan yangının büyümesi üzerine yardım çağrısı yapıldı. Bunun üzerine bölgeye helikopterli bir fırkateyn, bir korvet, 2 arama kurtarma helikopteri, bir ambulans helikopteri ve bir arama kurtarma uçağı sevk edildi.

İlk müdahale yapıldı

Bölgeye ulaşan Gemlik Fırkateyni, kazazedeleri aldı. Kazazedelere ilk müdahale, buradaki hastanede yapıldı. Kazazedelerden ikisinin sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine yaralılar, ambulans helikopterle alınarak hastaneye sevk edildi. Kurtarılan kazazedelerin ilk sorgularında bir adet daha can salının olduğunun öğrenilmesi üzerine, arama kurtarma uçağı tekrar bölgeye sevk edildi. Burada bulunan  6 kazazededen ikisi sahil güvenlik botu, 4’ü ise helikopter tarafından kurtarıldı. Tatbikatın deniz safhası daha sonra Zeytinburnu’nun 3 mil açıklarında devam etti.  

* KKTC açıklarında  yangın sonucu batmak üzere olan bir gemiye helikopterlerle inilerek, yaralılar hızla ve başarılı bir şekilde kurtarıldı.


* Yaralılar, kurtarma ekipleri tarafından gemiden alınarak hastaneye kaldırıldı.

Gönyeli’nin annesi de izledi
Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin annesi Kezban Gönyeli, tatbikatı izlerken oldukça duygulandı.