Dengir’e sert tepki

Dengir’e sert tepki

Dengir’e sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gruptaki konuşmasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’a yüklendi: Bu şahıs; Cumhuriyet’le sorunlu ve kavgalı geçmişinin hıncını, hezeyanlarla dışa vurdu!

Dengir’in sözleri yüz karası
Atatürk devrimlerini bir ’travma’ olarak niteleyen AKP’li  Fırat’ı eleştiren Bahçeli, “Cumhuriyet’le sorunlu ve kavgalı geçmişinin hıncını, bu hezeyanlarla dışa vurdu” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Atatürk devrimlerini travma olarak nitelendiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’a sert çıktı. Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında, AKP’li Fırat’ın, toplumda büyük infial yaratan demecini değerlendirdi. Bahçeli,  AKP yöneticilerinin son dönemde sergiledikleri kışkırtmacı tavırların ibret verici olduğunu savunan Bahçeli, şunları söyledi:  “AKP’nin ikinci adamı olarak takdim edilen şahsın, bir Amerikan gazetesinde yayınlanan beyanları ise, kendileri için her yönüyle bir yüz karası ve utanç vesilesi teşkil etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş esaslarına meydan okuyan bu şahıs; Türkiye’de bugün yaşanan kaosun sorumlusu olarak Atatürk dönemini suçlamak cüretini göstermiş ve ümmetten milli devlete geçiş sürecini bir travma olarak nitelendirerek, Cumhuriyetle sorunlu ve kavgalı geçmişinin hıncını bu hezeyanlarla dışa vurmuştur.”

Çirkin yüzlerini saklayamazlar
“Burada temel sakatlık, bugünkü krizle Cumhuriyetin başlangıç yılları arasında kurulmaya zorlanan sebep-sonuç ilişkisidir” diyen Bahçeli, “En büyük özelliği söylediklerini sıkışınca inkar eden bir siyaset anlayışının temsilcisi olan bu kafanın, bu yöndeki çabaları çirkin yüzlerini artık saklayamayacaktır. Bizim merak ettiğimiz husus; AKP yöneticilerinin bu şahsın sözleri hakkında ne düşündükleridir” şeklinde konuştu.

Ülke bunalımla karşı karşıya
MHP lideri Bahçeli, grup toplantısında, gündemdeki konulara da değindi. Bugünkü çıkmazın en büyük sorumlusunun Başbakan olduğunu savunan Bahçeli, “Başbakan, Türkiye’yi, demokratik rejimi ve partisini feda etmeye hazır” diye konuştu. Bahçeli, yaşanan kriz ortamının tehlikeli bir mecrada giderek ağırlaştığını belirterek, bunun Türkiye’ye çok ciddi bir siyasi ve toplumsal fatura çıkaracağını söyledi. Bahçeli, “Sorumlu ve basiretli siyasetin yerini küçük hesaplara dayalı bulanık suda balık avlama siyaseti almıştır” dedi. Yaşanan süreçte, TBMM’nin gelişmeleri seyirci gibi izlediğini kaydeden Bahçeli, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, adeta kaderci bir anlayışla bu konuda tam bir atalet içine girmiştir. Türkiye’nin çok büyük tehlikelere açık, çok ciddi bir bunalımla karşı karşıyadır” diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli, TÜSİAD’ın konvansiyon önerisini de sert ifadelerle eleştirdi.