DENETİMSİZLİK, İNTERNETİ KÖTÜ ARKADAŞA ÇEVİRDİ!

DENETİMSİZLİK, İNTERNETİ KÖTÜ ARKADAŞA ÇEVİRDİ!

DENETİMSİZLİK, İNTERNETİ KÖTÜ ARKADAŞA ÇEVİRDİ!

Çocukların, internet vasıtasıyla tanıştığı kişilerin yönlendirmesiyle evden kaçtığı ve çeşitli suçlara karıştığı belirlendi

İnternet her alanda kullanılmaya başlayınca ciddi riskleri de beraberinde getirdi. Eğitim alanında da son yıllarda öğretmenlerin öğrencileri “Ödevinizi internetten araştırın” diyerek yönlendirmesi yaş ortalaması 18’in altında olan milyonlarca çocuğu sanal dünyaya sürükledi. Eğitim içerikli olanların yanında zararlı web sayfalarının da bulunması genç beyinleri, faydalanmaya çalıştıkları internetin kötü yüzüyle de tanıştırdı.

Denetim şart
Çocukların karıştığı bir çok suçla ilgili yapılan araştırmalarda çocukların internet vasıtasıyla tanıştığı kişilerin yönlendirmesiyle evden kaçtığı ve çeşitli suçlara karıştıkları tespit edildi. Çocuk ruh sağlığının çok kısa sürede bozulabileceğine dikkat çeken Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Çocuk Psikiyatri Uzmanı Dr. İsmail Yavaş, her hafta bir çok çocuğun internetteki zararlı web sayfalarından kaynaklanan ruhsal sorunlar nedeniyle psikiyatri servisine geldiğini söyledi. Arkadaş olarak görülen internetin kötü bir arkadaş da olabileceğine dikkati çeken Dr. Yavaş, “ailelerin çocuklarını denetim altına almaması durumunda ruhsal sorun yaşaması riskinin yüksek olduğunu da kaydetti.


Eğitim içerikli olanların yanında zararlı web sayfalarının da bulunması, genç beyinleri, faydalanmaya çalıştıkları internetin kötü yüzüyle de tanıştırdı.