Dava başlar başlamaz DTP yargıya saldırdı!

Dava başlar başlamaz DTP yargıya saldırdı!

Dava başlar başlamaz DTP yargıya saldırdı!

ANAYASA Mahkemesi, DTP hakkında temelli kapatılması istemiyle açılan davayı esastan görüşmeye başladığı gün Ahmet Türk’ten tehdit geldi: Kapatma yönünde bir karar çıkması halinde, bu siyasi bir darbe niteliği taşıyacaktır. Çözümsüzlükte ısrar olacaktır” dedi.

DTP mahkemeye saldırdı
Anayasa Mahkemesi, DTP hakkındaki temelli kapatma davasını esastan görüştü. Genel Başkan Ahmet Türk “Kapatma yönünde bir karar çıkması halinde, bu siyasi bir darbe niteliği taşıyacaktır” dedi

Haber: Macit SOYDAN
Anayasa Mahkemesi, DTP’nin kapatılması istemiyle açılan davayı dün esastan görüştü. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP’nin, “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü aleyhine eylemlerin odağı” haline geldiği gerekçesiyle, “temelli kapatılması” istemiyle 16 Kasım 2007’de dava açmıştı. Görevlendirilen raportörler, raporu tamamlayarak Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a teslim etmişti. Raporun, Anayasa Mahkemesi heyetini bağlayıcılığı bulunmuyor. İddianamede, kapatma talebiyle birlikte milletvekilleri DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Sebahat Tuncel, Osman Özçelik, İbrahim Binici, Selahattin Demirtaş, Sevahir Bayındır ve Fatma Kurtulan’ın da aralarında bulunduğu 221 parti üyesi hakkında Anayasa’nın 69/9 ve Siyasi Partiler Yasası’nın 95. maddeleri uyarınca, siyasi yasak getirilmesi isteniyor.

Kapatma siyasi bir darbe olur
Öte yandan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesi’nde görülen DTP’nin kapatılma davasının Türkiye demokrasisi açısından bir sınav olduğunu öne sürerek, “Kapatma yönünde bir karar çıkması halinde, bu siyasi bir darbe niteliği taşıyacaktır. DTP’yi kapatmak Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrar olacaktır” dedi. Partisinin grup toplantısında yaşanan son gelişmeleri ve partisi hakkında Anayasa Mahkemesi’nde görülmeye başlanan kapatma davasını değerlendiren Türk şunları söyledi:

Bedel ödemeye hazırız

“Bütün sindirme ve yıldırma politikalarına karşın DTP, siyasi çizgisinden sapmamış, kararlı durmuştur. Bu kararlı duruşunun bir sonucu olarak bugün, bir kez daha bedel ödemeyle karşı karşıya bırakılmıştır. Çünkü biliyoruz ki; demokrasi bedel ister, yürek ister, cesaret ister. İşte biz de bunları ortaya koyduk. Amansız bir demokrasi ve barış mücadelesinin neferleri olduk.” Türk, hükümeti ’gerçek bir açılımdan kaçmanın fırsat ve koşulları’nı oluşturmaya çalışmakla suçlayarak, “Ama kaçamayacaklar ” dedi.


Kapatma davasına rağmen, grup toplantısına katılan Sırrı Sakık, Ahmet Türk, Emine Ayna ve Sevahir Bayındır’ın keyifli oldukları gözlendi.