Danıştay PETKİM’in satışını durdurdu

Danıştay PETKİM’in satışını durdurdu

Danıştay PETKİM’in satışını durdurdu

Petkim satışı durduruldu
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, PETKİM’in yüzde 51 kamu  hissesinin özelleştirilmesine ilişkin 8 Şubat tarihli Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile kamu hissesinin blok satılmak suretiyle ihaleye çıkarılmasına ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı “ihale oluru” kararı ve ihale şartnamesinin yürütmesini durdurdu. Türk sanayisinin en büyük firmalarından Petkim, 2 milyar
40 milyon dolara Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu’na satılmıştı.  Petrol-İş Sendikası Avukatı Gökhan Candoğan bundan sonraki süreci şöyle anlattı: “Artık yargı sürecinin sonuçlanmasını beklememiz gerekiyor. Eğer karar Genel Kurul’un kararı gibi olursa Petkim’in yüzde 52 hissesi kamuda kalacak.” Öte yandan Kararın ardından Petkim ve Turcas  hisse sıraları işleme kapatıldı.

Büyük direniş
Tekgıda-İş üyeleri, TEKEL’in satış kararını protesto amacıyla yürüyüş yaptı. Cevizli fabrikada toplanan üyeler Kartal’a yürüdü. Tekgıda-İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, TEKEL’in daha önce de özelleştirilmeyle karşı karşıya kaldığını ve mücadeleyle durdurulduğunu belirterek, “Tekel işçisi şimdi de bunu durduracak güce ve kuvvete sahiptir” diye konuştu.