Editör: Ali ÖZYİĞİT
İnsanların sağlık sorunlarına çözümler için doğal besinlere yönelme süreci devam ediyor. Bunlardan birisi olan dalakotu bitkisinin faydaları dikkat çekti.
Dalakotu bitkisinin karaciğer ve mide hastalıklarının iyileşmesine yardım ettiğinin altı çizildi.
MİDE HASTALIKLARI NELERDİR?
-Gastritler (Mide Zarı İltihapları)
-Helicobacter Pylori (Helikobakter Pilori)
-Mide Ülseri
-Özofagus Reflüsü
-Mide Ekşimesi (Yanma)
-Fonksiyonel Dispepsi (Sindirim Bozukluğu)
-Mide Kanseri
DALAKOTU NASIL KULLANILIR?
Dalakotu, çiçekleri ve dalları kurutularak sıcak suda demlenerek çay şeklinde tüketilmektedir. Çiçekli bir bitki olan dalak otu, çiçekleri açtığı dönemde toplanır, demet yapılarak havadar bir alanda kurutulur. Özellikle iştah açıcı, ateş düşürücü, yaraların iyileştirilmesi ve uyarıcı olarak kullanılmaktadır.
DALAKOTU ÇAYI NASIL YAPILIR?
Dalakotu çayının yapımında toprak üstü bölümde kalan çiçekli dalları ve yaprakları kullanılarak yapılır. 10 gr kadar kurutulmuş dalak otu 1 litre kaynamış suyun içine konulur. 10 dakika kadar beklenerek demlenmesi sağlanır. Artık tüketime hazırdır.