'Çuval'cı Amerikalı prostat kanseri oldu

'Çuval'cı Amerikalı prostat kanseri oldu

'Çuval'cı Amerikalı prostat kanseri oldu

6 yıl önce Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirilirken işgal kuvvetlerine komuta eden ABD’li Org. David Petraeus, prostat kanserine yakalandı. Türk milletini derinden üzen olaya ne Başbakan Erdoğan, ne dönemin Dışişleri Bakanı Gül ne de emekli Hilmi Özkök tepki vermişti.

Petraeus, Allah’tan belasını buldu
Mehmetçiğin başına çuval geçirildiği dönemde Irak’taki işgal kuvvetlerinin komutanı olan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral David Petraeus’u Türk milletinin ahı tuttu. Petraeus’un prostat kanserine yakalandığı ortaya çıktı


Haber: Önsel ÜNAL
Irak’ta Mehmetçiğin başına çuval geçirildiği dönemde işgal güçlerinin komutanlığını yapan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral David Petraeus belasını buldu. Amerikalı cani Petraeus’un prostat kanseri olduğu açıklandı. Petraeus’un sözcüsü Albay Erik O. Gunhus tarafından yapılan açıklamada, şubat ayında prostat kanseri olduğu anlaşılan 56 yaşındaki Amerikalı komutanın radyoterapi gördüğü belirtildi.


Washington’a taşındı
Sözcü, ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı Petraeus’un,, çalışma düzenini en az etkileyecek şekilde 2 ay süreyle tedavi gördüğünün ve sağlık durumunun şimdilik iyi olduğunu kaydetti. Petraeus’un tedavi sırasında, haftanın 4-5 gününü Washington’da geçirdiği ve çalışmalarına burada devam ettiği de kaydedildi.

Müzik notası değil
Çuval rezaletine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Hilmi Özkök, gerekli tepkiyi göstermemişti.  Erdoğan, çuval krizinin sürdüğü saatlerde, ABD’ye protesto notası verilip verilmediği sorusu üzerine ilginç bir benzetme yapmıştı: “Bakın, nota dediğiniz konu müzik notası değildir. Bunların bir ağırlığı vardır. Aklınıza esince nota verilmez. Bunun altında farklı şeyler olabilir. Bunlar iyice incelenmeden bu tür adımlar atılmaz.” Erdoğan, partisinin grup toplantısında da bu olayı değerlendiriken şunları kaydetmişti: “Bir olay olduğunda (pat) diye üzerine atlanmaz.  Ortak, (yanlış yapıldı) diye ortaklığı bozmaz. Hadise diplomatik bir nezaketle aşıldı. Yanlış hesap Bağdat’tan döndü.”

Bu iş burada bitmez
Olayı yakışık olmayan bir iş olarak nitelendirmekle yetinen dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül “Askerlerimizin serbest kalması ile bu iş burada kalmamıştır. İşin sorumluları ile ilgili işlemler mutlaka yapılacaktır” demişti.  Ancak, işgalci Amerika, Abdullah Gül’ün beklentilerini hiç dikkate almadı, tam aksine
bu isimleri taltif etti.   

 

Amerika, ceza vermek yerine ödüllendirdi

Odierno’yu terfi ettirdi
Türk askerinin başına çuval geçirenler, ceza yerine ödüllendirilmişti. Irak’taki işgal kuvvetlerinin komutanı olan Korgeneral David Petraeus, orgeneralliğe terfi ettirilerek, İran ve Irak’ın da yer aldığı Yakın Doğu bölgesinden sorumlu ABD Merkez Komutanlığı’nın (Centcom) başına getirilmişti. Terfi ettirilen bir başka isim ise Süleymaniye’de 11 Türk askerinin başına çuval geçiren ABD’li general Raymond Odierno’du.
Odiorno da, Irak’taki güçlerin komutanı olmuştu. Çuvalcı General olarak da bilinen Odiorno, terör örgütü PKK ile masaya oturulmasını da istemişti. 

Çuval olayı nedir?
Türk halkı, “Çuval Olayı” nı hafızasından hiçbir zaman çıkarmıyor. 4 Temmuz 2003’te, Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde karargah kurmuş bulunan 11 Türk askeri ve Türkmen mihmandarları, Peşmerge destekli ABD askerleri tarafından gözaltına alınmışlardı. Başlarına çuval geçirilen, tokatlanan ve hakarete uğrayan 11 askeri görevli Süleymaniye’den alınarak Bağdat’a götürülmüştü. Askerlerimiz, 60 saat sonra serbest bırakılmıştı. Bu olay çuval olayı olarak tarihe geçmişti.


Irak’taki mazlum insanların ve Türk milletinin lanetlediği ABD Merkez Kuvvetler Komutanı David Petraeus’u ölüm korkusu sardı.

Çuval pratik bir çözüm
Dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Irak’ta Türk askerlerinin ABD’li askerlerce gözaltına alınmasına sert tepki göstermemişti. “Bunun, bu şekilde olmamasını dilerdim” diyen Özkök şunları kaydetmişti: “Bunun, Amerikan veya bir Amerikan silahlı kuvvetleri politikası olduğunu zannetmiyorum.” Hilmi Özkök ise emekli olduktan sonra Çuval olayıyla ilgili olarak bir kere konuşmuş, o konuşmasında da şu sözleriyle tepki çekmişti: “Ben ABD’lilerin çuval olayının bizi bu kadar rencide edeceğini bildiklerini de zannetmiyorum. Çünkü onlar için bu çok normal. Göz bağlamak yerine, tamamen pratik bir çözüm. Bu çuval da değil, görmesini engelleyecek bir poşet. Türk gururunu çok sarstı.”

Odierno komutasında işgalciler, Türk askerlerini gafil avlamış, derdest edilen ve başlarına çuval geçirilen 11 Türk askeri 57 saat alıkonulmuştu.