Mustafa Destici'den 'mülakat' tepkisi: Kabul edilemeyecek uygulamalar gerçekleşiyor

Mustafa Destici'den 'mülakat' tepkisi: Kabul edilemeyecek uygulamalar gerçekleşiyor

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından BBP'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda yaptığı konuşmada öğretmenlik mülakatlarında kabul edilemeyecek uygulamaların gerçekleştiğini söyledi.

Meclis''te AKP’li milletvekillerinin imzasını taşıyan Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi''nin görüşmeleri Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu''nda devam ediyor.

Görüşmede söz alan Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, öğretmenlik mülakatlarında kabul edilemeyecek uygulamaların gerçekleştiğini söyledi.

Destici, öğretmenlik mesleğinin sıkıntılarını bildiğini ve bir dönem öğretmenlik yaptığını belirtti, teklifi çok önemsediğini dile getirdi.

"ALDIKLARI MAAŞ ASGARİN ÜCRETİN ALTINDA"

Atama bekleyen öğretmenlerin ve bazı branşlarda öğretmen açığının olduğunu belirten Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın bugün 15 bin öğretmenin alınacağını açıkladığını anımsatarak, yapılacak atamalarla açığın kapatılacağına inandığını söyledi.

Ücretli öğretmenlerin sorunlarına da değinen Destici, "Şu an da ücretli öğretmenlik adeta bir meslek haline dönüşmüş durumda. 80-90 bin ücretli öğretmen var. Ücretli öğretmenlerimizin tamamına yakını buradan elde ettikleri ücretle geçinmeye çalışıyorlar. Normal bir öğretmenin girdiği kadar derse giriyorlar, bütün işleri yapıyorlar ama maalesef aldıkları maaş asgari ücretin çok altında. Bu ücretlerin arttırılması ve ücretli öğretmenlerin asgari ücretin üzerinde bir ücrete kavuşturulması gerekiyor." ifadelerini kullandı

"ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN ATANMA TALEBİ DEĞERLENDİRİLSİN"

Ücretli öğretmenlerin aldığı ücretin girdiği derse göre değiştiğini belirten Destici, ücretli öğretmenlerin atanma talebinin de olduğunu, yetkin olan ve yüksek puan alanların değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesinde görev alan öğretmenlerin mültecilere Türkçe öğrettiğini anımsatan Destici, proje bittikten sonra bu öğretmenlerin Türkçe konuşmakta zorluk çeken bölgelerde çocuklara Türkçe dersi vermek için kadroya alınabileceğini ifade etti.

Özel okul öğretmenlerinin birçoğunun devletin de verdiği ücretin altında bir ücrete çalıştırıldığını ve sigortalarının yatırılmadığını söyleyen Destici, "Eğitim ve öğretmene ne kadar yatırım yaparsak bu kesinlikle boşa gitmez, ziyadesiyle geri döner." dedi.

Destici, öğretmenlik mülakatlarında kabul edilemeyecek uygulamaların gerçekleştiğini de söyledi.

Konuşmaların ardından teklifin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak, maddelerin görüşmelerine geçildi.

İlgili Haberler