Çukurca'da şehit verdik

Çukurca'da şehit verdik

Çukurca'da şehit verdik

HAKKARİ’nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleriyle bölücü teröristler arasında çıkan çatışmada 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Mustafa Güler şehit düştü. Bölgedeki operasyonlar sürüyor. 


5 terörist öldü 3’ü teslim oldu
TSK’nın terör örgütüne yönelik operasyonlarında son bir haftada 13 terörist etkisiz hale getirildi. Çukurca’da   5 hain öldürülürken, çeşitli   illerde 5 terörist yakalandı,  3’ü de teslim oldu. 

25 günlük uzman onbaşı şehit düştü
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Mustafa Güler şehit düştü

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Kavşak köyü Kazan Vadisi’nde sürdürülen operasyonlar sırasında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Mustafa Güler şehit oldu. Şehit Güler’in cenazesi, helikopterle Fatih Kışlası’na getirildikten sonra ambulansla Hakkari Askeri Hastanesi’ne, oradan da toprağa verilmek üzere memleketi Ordu’ya gönderildi. Acı haber üzerine şehit Mustafa Güler’in, Ordu’nun Ünye ilçesi Yeşilkent beldesindeki baba ocağına ateş düştü. Aileye, evlatlarının şehit olduğu haberini, Ünye Kaymakamı Dr. Osman Günaydın ve askeri yetkililerin haber verdiği kaydedildi.

Baba ocağına ateş düştü
Şehit oğlu için ağıtlar yakan acılı anne Fadime Güler’i, akrabaları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. Çiftçilikle uğraşan  baba Zekai Güler de acısını yakınlarıyla paylaştı. 4 çocuk babası Güler, oğlunun 25 gün önce Uzman Onbaşı olduğunu ve Yüksekova’nın ilk görev yeri olduğunu söyleyerek, “Yüreğimiz yanıyor. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum” dedi. 112 Acil Servis ekipleri, muhtemel sağlık sorunlarına karşı evin önünde 24 saat bekledi. Şehit askerin, 3 ay önce uzman onbaşı olmak için başvurduğu, talebinin onaylanmasının ardından yaklaşık 1 ay önce göreve başladığı öğrenildi. Öte yandan, Kazan Vadisi’nde 4 günden bu yana sürdürülen operasyonlarda 8 teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi. Kazan Vadisi’ndeki operasyonlar sürüyor.


Uzman Onbaşı oğlu Mustafa Güler’in şehadet şerbeti içtiğini haber alan Fadime Güler sinir krizleri geçirdi.  Acılı anneyi akrabaları güçlükle sakinleştirebildi.


13 terörist etkisiz hale getirildi  
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda bir haftada 5’i ölü olmak üzere 13 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, terör örgütüne yönelik operasyonlarda Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde 5 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Açıklamaya göre ayrıca, Hakkâri merkezde 1, Yüksekova’da 2 ve Şanlıurfa merkez ile Suruç ilçesinde birer terörist olmak üzere 5 terörist sağ olarak ele geçirildi. Şırnak’ın Silopi ilçesinde ise 3 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.