Coşkulu uğurlama

Coşkulu uğurlama

Coşkulu uğurlama

Her gün şehit haberlerinin geldiği Türkiye’de, buna rağmen anne babalar gözleri gibi sakındıkları  evlatlarını askere davul zurnayla düğün yapar gibi gönderiyor.

Yıllardır terör örgütü PKK ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda yüzlerce şehit veren Türkiye’de anne babalar evlatlarını askere düğün yapar gibi uğurluyor. Mayıs 2008 celbinde 1998/2 tertip olarak silah altına alınan gençleri Şanlıurfa’da yaklaşık 10 bin kişi uğurladı. Asker uğurlama töreninde Türk bayrağı açıldı, davul zurna eşliğinde halaylar çekildi, izdiham yaşandı. Vatandaşlarca omuzlara alınan askerler,  “En büyük asker bizim asker” sloganları eşliğinde vatani görevlerini yapacakları acemi birliklerine gönderiliyor.

Stadda tören
Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Şehir Stadı’nda düzenlenen törende 450 genç davul zurna eşliğinde askere uğurlandı. Ağrı’nın Patnos ilçesindeki törende dualar eşliğinde kurban kesilip halaylar çekildi. Kastamonu’da vatani görevini yapmak için Bilecik’e giden Vedat Tatlı ise “Askerliğimi yaparak döneceğim. Vatanımın bir karış toprağını dahi korumak için canımı seve seve vermeye hazırım” dedi.