Çocuklarını okutmak için çalışmak istiyor

Çocuklarını okutmak için çalışmak istiyor

Çocuklarını okutmak için çalışmak istiyor

Bir oğlunu 3 yıldır Ankara’da okutan İdris Kenar’ın diğer çocuğu da bu yıl üniversiteyi kazandı. Günlük işlerde çalışan baba, hayırseverlerden iş istiyor
ODTÜ’de okuyan Emrah (solda), babası İdris Kenar’ın düzenli bir işi olmaması nedeniyle sıkıntı çektiğini söylerken, Şefik Kenar, geçen sene de üniversiteyi kazandığını ancak parasızlıktan kayıt yaptıramadığını ifade etti.
Birçok aile, çocukları Öğrenci Seçme Sınavı’nda üniversiteyi kazanamayınca hayal kırıklığı yaşarken, bazıları da evlatları üniversiteyi kazandıkları için sevinemiyor. Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde yaşayan İdris Kenar da bunlardan biri. İnşaatlarda günlük olarak bulduğu işlerde çalışan İdris Kenar, 3 yıldır tüm güçlüklere rağmen büyük oğlunu ODTÜ’de okuturken, diğer oğlunun da üniversiteyi kazanması onu mutlu etmek yerine kara kara düşündürüyor.

’Kazandığına sevinemedim’
Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde ikamet eden ve inşaatlarda bulduğu işlerde çalışarak ailesini geçindirmeye çalışan İdris Kenar’ın büyük oğlu Emrah Kenar 3 yıl önce Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği Bölümünü kazandı. İşsiz olduğu için oğlunu güçlükle okutmaya çalışan İdris Kenar’ın küçük oğlu Şefik Kenar da bu yıl Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü kazandı. Baba İdris Kenar, ekonomik imkansızlıklar nedeniyle çocuklarının başarısına sevinemediğini belirterek şöyle konuştu: “Küçük oğlumun üniversiteyi kazanması ile ne yapacağımı şaşırdım. İş arıyorum iş yok. İnşaatlarda, orada burada birkaç gün çalışıyoruz sonra yine işsiziz. Sürekli bir işe girdiğim takdirde çocuklarımı rahatlıkla okutabilirim. Devamlı bir işe girme konusunda hayırsever iş adamlarından yardım bekliyorum. Eğer bulamazsam çok istememe rağmen çocuklarımı okutamayacağım. Çok çaresizim. Çocuklarım, ülkeye faydalı bireyler olmak için çabalıyorlar ancak biz seyirci kalıyoruz.”

Emrah, sporda da başarılı
ODTÜ’de okuyan Emrah Kenar, kendilerine maddi yardım veya babalarına bir iş bulunmazsa okul hayatlarına son vermek zorunda kalacaklarını ifade ederek, “Ben ve kardeşim okumak istiyoruz. Hayırseverler bize yardım etsinler” diye konuştu. Eğitimin yanı sıra spor da başarılı olan Emrah Kenar, Oryantilik spor dalında Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü ile uluslar arası Niksarkap üçüncülüğünün bulunduğunu ifade ederek, “Ben okuluma ve sporuma devam etmek istiyorum. Bu çerçevede başarıyı yakalayacağıma inanıyorum. Milli takıma girmek istiyorum. Ancak, ailemin maddi sıkıntısından dolayı sorun yaşıyorum. Kardeşim de bu yıl üniversiteyi kazandığı için sorunlar katlanarak büyüdü. İki çocuğu okutmak çok zor. Maddi ve manevi destek bekliyoruz” dedi.