Cindoruk'tan DTP'ye sert uyarı

Cindoruk'tan DTP'ye sert uyarı

Cindoruk'tan DTP'ye sert uyarı

Ayrılmayı kışkırtmayın. İç savaş mı çıkaracaksınız? Çok şey kaybedersiniz!     


Cindoruk’tan DTP’li vekillere:
İç savaş mı çıkaracaksınız?
DP Genel Başkanı, DTP’li milletvekillerini meydanlarda ’ayrılmayı’ kışkırtmakla suçladı: Kaybeden siz olursunuz

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, DTP milletvekillerini, meydanlarda “ayrılmayı” kışkırtmakla suçladı ve “Bir devletten bir yöre ayrılacaksa ayrılır, ama ayrılmak için ödeyeceği bedeli iyi hesap etmesi lâzım. İç savaş mı çıkaracaklar? Çok büyük yenilgiye uğrarlar” dedi. Aylık Ekonomi Dergisi “EkoEnerji” ye konuşan Cindoruk, DTP’li milletvekillerini sert bir dille eleştirdi. Cindoruk, şunları söyledi:

İzne tabi bir iş değil
“DTP milletvekilleri, eşbaşkanları meydanlarda açıkça ayrılmayı, bölünmeyi düşündüklerini söylediler. Ayrılma izne tabi bir iş değildir. Bir devletten bir yöre ayrılacaksa ayrılır, ama ayrılmak için ödeyeceği bedeli iyi hesap etmesi lâzım. Türk Devleti kimseye ’ayrılabilirsiniz buyurun’ der mi? Demeyeceğine göre kavgayı, savaşı hesaplıyor demektir. Bir siyasî partinin iç savaşı ortaya çıkartması, iç savaşın sonunda elde edilmesi mümkün olan veya muhtemel olan bir hadiseyi, sanki çok kolay bir işmiş gibi göstermesi iç dünyamızı karartmıştır.” Cindoruk şöyle devam etti:

Açılımın içi boş
Buna mukabil milletin en az yüzde 95’i bu ayrılmadan yana değil. O zaman ayrılmayı bir referandum, bir plebisit, hatta bir genel seçimle çözmek de mümkün değil. İç savaş mı çıkaracaklar? Çok büyük yenilgiye uğrarlar. Çok önemli ölçüde de can kaybına, mal kaybına sebep olurlar. Onlar da söylemlerini yeniden ayarlamalı.” Cindoruk, hükümetin Kürt açılımı çalışmalarını da eleştirerek, “Bir Kürt açılımı dedikleri hadise, Kürt kelimesini kullanmaktan kaçınmadan ortaya konmalı. Ama buna karşın, siyasi partilerin büyük çoğunluğunun uzlaşmasıyla tedbirler ortaya çıkarılmalı. Bizde öyle olmuyor. Gizli kapaklı birtakım teşebbüsler var” dedi. Cindoruk, açılımın içeriğinin de boş olduğunu belirtti.

Ortadoğu’nun meselesi
Cindoruk, Kürt meselesinin aslında Ortadoğu meselesi olduğunu, tek başına çözülecek bir konu olmadığını ifade ederek şöyle devam etti: “Çünkü Kürt ırkı İran’da, Suriye’de ve Irak’ta bir de Türkiye’de var. Önemli ölçüde var. Azınlık olmadıklarını kabul etmek gerekiyor, ama çoğunluk da değiller. Çoğulculuk içinde bu meselelerin çözümünde, Türkiye tek başına hareket etse bile sonuç alamaz. Nitekim terör yolunu seçmiş olan siyasi Kürtçü örgütler ülkeler arasında hareketli, mobil halde gidiyorlar geliyorlar. Suriye’ye giriyorlar, Irak’a gidip kuzeyine çıkıyorlar, oradan Kandil’e. ”

Hükümeti de eleştirdi
Cindoruk, PKK’ya işaret ederek, “Terör örgütü muhatap alınır mı? Alınamaz. Bir kere bildiğimiz şey o. Çünkü silahla hak alınmaz, ancak can alınır. Bu da ortaya çıkmıştır. Silah kullananlar hiçbir hak alamadılar, ama çok can aldılar” dedi. Cindoruk, AKP’yi de eleştirerek parlamentonun gündeminin “olması gerekenlerle” meşgul olmadığını savundu.