Cindoruk: Ekonomik sorunlar unutturuluyor

Cindoruk: Ekonomik sorunlar unutturuluyor

Cindoruk: Ekonomik sorunlar unutturuluyor

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, iktidarın açılım politikasını eleştirerek, ekonomik sorunların, işsizlik ve insan hakları gibi diğer sorunların yeniden gündeme alınması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin başka öncelikleri var
DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile Anavatan Partisi Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun’la birlikte düzenlediği basın toplantısında “Demokratik açılım” çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hüsamettin Cindoruk, “hükümetin demokratik açılım çalışmalarının içeriğini dolduramadığını, tahminlerle ortaya çıktığını” görüşünü savunarak, “diğer siyasi partilerin de tahminlerle sinirli açıklamalarda bulunduklarını” söyledi. Geçmişte, “12 Eylül’ü hazırlayan süreci bu tür aşırı tepkili açıklamaların başlattığını” öne süren Cindoruk, “Bizim çağrımız sadece vatanın bütünlüğü içindir. Kürt milliyetçiliğinin karşısına Türk milliyetçiliğiyle çıkarsanız milliyetler çatışması çıkar” dedi.

Kimse parça koparamaz
Cindoruk, kimsenin Türkiye’nin varlığını ortadan kaldıramayacağını, toprağının bir parçasını koparamayacağını da belirterek, Türkiye’nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne, Türk halkına güvendiklerini dile getirdi. Kendilerinin demokratik devletten ve demokrasiyle yönetilen  Cumhuriyetten yana olduklarını belirten Cindoruk, demokrasinin kabul etmeyeceği bir açılımı kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Cindoruk, “demokratik açılım” çalışmalarının Türkiye’nin öncelikli gündemi haline getirilmesini de eleştirerek, ekonomik sorunların, işsizlik ve insan hakları gibi diğer sorunların yeniden gündeme alınması gerektiğini kaydetti. Hüsamettin Cindoruk, ayrıca ANAVATAN ve DP’nin birleşme çalışmalarının devam ettiğini, Cumhuriyet Bayramından bir gün önce veya bir gün sonra bu konuda nihai bir sonucu elde edeceklerini söyledi. (AA)