Cindoruk: Açılım 'devlet sırrı' oldu!

Cindoruk: Açılım 'devlet sırrı' oldu!

Cindoruk: Açılım 'devlet sırrı' oldu!

DP lideri Hüsamettin Cindoruk, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın açıklamalarını alaya aldı: Açılım çalışmaları ‘devlet sırrı’ niteliği kazandı. Görünmez mürekkeple yazılan bir yazı gibi, kimse okuyamıyor. 

Bebek katilinin yol haritasını bekliyorlar
DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, hükümetin demokratik açılım çalışmalarının “devlet sırrı” niteliği kazandığı söyledi. İçişleri Atalay’ın basın toplantısını sert bir dille eleştiren Cindoruk “Bu konu artık devlet sırı niteliğini kazandı. Görünmez bir mürekkeple yazılan bir yazı gibi ne olduğu anlaşılmıyor. Sayın Bakan’ın ne söylediğini anlamakta zorluk çektim. Benim tahminin Abdullah Öcalan’ın yol haritasını bekliyorlar. Onu görmedikçe bir açıklama yapmak istemiyorlar” diye konuştu. Devlet hayatında böylesine “derinleşmiş bir saygısızlığı” ilk defa yaşadığını söyleyen Cindoruk şunları dedi:

Devlet oyalamasın

“Hepimize geldiler gittiler, söylediklerinde hiçbir fark yok. Başkalarıyla da görüştüğünü söylüyor, pek çok kurum sayıyor; Onların tümüne devletin daha saygılı olup bir sonuç bildirmesi gerekiyordu. Sayın Bakan terbiyeli bir adam ama söyledikleri devlet terbiyesine yakışmıyor. Devlet bu kadar halkı oyalamaz, öz fikrini halktan kaçırmaz. Bizim tartışmamızı istiyorlarsa ortaya tartışılacak bir konu koymalıyız.