Çinli bilim insanları tahıl verimini artırmayı planlıyor: Yeni bir gen keşfetti

Çinli bilim insanları tahıl verimini artırmayı planlıyor: Yeni bir gen keşfetti

Çinli bilim insanları, pirinç ve buğday gibi ürünlerde fotosentez ve azot kullanımının verimliliğini bir üst seviyeye çıkarmak ve tahıl verimini önemli ölçüde artırma potansiyeline sahip bir gen keşfettiklerini açıkladı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Çin Tarım Bilimleri Akademisi’ne (CAAS) bağlı Mahsul Bilimleri Enstitüsü’nden bir grup bilim insanı tarafından yönetilen ekip tarafından geliştirilen keşif, Pekin Saatiyle Cuma günü akademik dergi Science’da yayınlandı.

Araştırma ekibinin lideri Zhou Wenbin, 1960’lı yıllardan bu yana yeni çeşitlerin yetiştirilmesi, yetiştirme ve yönetim teknolojilerinin geliştirilmesi yoluyla mahsul verimliliğinde önemli bir artış kaydedildiğini aktarıldı. Ayrıca son yıllarda mahsullerin birim alan veriminin de yavaş yavaş arttığını duyuruldu.

Wenbin, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

Mahsul veriminin ve azot kullanım verimliliğinin daha da iyileştirilmesini koordine etmek için yeni yöntemler bulmamız gerekiyor.

Bu doğrultuda mısırın farklı fotosentez yollarından dolayı pirinç ve buğdaydan çok daha yüksek bir verime sahip olduğu tespiti ortaya çıkmış oldu.

İlgili Haberler