Çin'de katliam gibi kaza. Otobüs öğrencilerin arasına daldı

Çin'de katliam gibi kaza. Otobüs öğrencilerin arasına daldı

Çin'in doğusunda bir okul otobüsü henüz bilinmeyen bir nedenle yayaların üzerine çarptı. Aralarında öğrencilerin de bulunduğu en az 11 kişi hayatını kaybetti.

CCTV'nin aktardığına göre, 3 Eylül 2024 Salı günü Çin'de bir okul otobüsü yayalara hala bilinmeyen bir nedenle çarptı ve beşi öğrenci olmak üzere en az on bir kişi öldü.

Trajik olay sabah Çin'in yerel saatiyle Shandong Eyaleti'ne bağlı Pekin'in yaklaşık 400 kilometre güneydoğusunda bulunan Tai'an kasabasındaki bir ortaokulun girişinde meydana geldi.

CCTV tarafından verilen bilgiye göre "Şimdilik altı ebeveyn ve beş öğrenci dahil 11 kişi öldü." Yaralılardan birinin durumunun kritik olduğunu belirtildi.

sudouest-photo-1-28855371.jpg

SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Çin'deki birçok çocuk bu hafta okula dönüyor. Çin Devleti'nin resmi yayın organının sosyal medya hesabında paylaşılan fotoğraflarda öğrenciler yerde görülüyor.

Kaza mahallinde bulunan bir kadın videoda "Hepsi öldü, bu korkunç" yorumunu yaptıktan sonra "Bu kadar çabuk kaçabildiğim için şanslıydım, yoksa ben de öldürülürdüm" diyor.

Çin'de, özellikle bazı sürücülerin trafik kurallarına uymaması nedeniyle ölümlü trafik kazaları sık görülüyor. Temmuz ayında, bir araç şehir merkezindeki Changsha kentinde yayaların üzerine sürmüş, sekiz kişi ölmüş, beş kişi de yaralanmıştı. 2018'de Çin'de bir sürücü okul çocuklarına çarpmış, beş kişi ölmüş, 19 kişi de yaralanmıştı.

image.jpg