2017’DE İMZALANDI 2019’DA MECLİS'E SUNULDU
Çin ile Türkiye arasında yapılan suçluların iadesi anlaşması tek taraflı olarak Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi’nde oylanarak kabul edildi. Bu anlaşma 2017’de dönemin Adalet Bakanları tarafından imzalandı.
Anlaşma sonrası “Uygur Türkleri Çin’e iade mi edilecek?” tartışmaları yaşanırken Nursse hesabı twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Çin'den alacağımız aşının karşılığında Türkiye de bulunan Uygur Türklerini iade etmek için anlaşma mı yapılmış..? Gecikmenin sebebi Çin'in yaptığı baskımı..? Cevap bekliyoruz..” ifadelerini kullandı.
ÜÇÜNCÜ MADDE RED HAKKI VERİYOR
Yapılan anlaşmada yer alan madde 3/a’ya göre, siyasi suçlular iade edilmez. Madde 3/b’ye göre, Çin’in iade talep ettiği kişiyi, ırkı ve dini gibi sebeplerden önyargılı bir şekilde cezalandırması söz konusu ise o kişi iade edilmez. Antlaşma metni ayrıca birçok ret hakkı da sunuyor.
Çin'den alacağımız aşının karşılığında Türkiye de bulunan Uygur Türklerini iade etmek için anlaşma mı yapılmış..? Gecikmenin sebebi Çin'in yaptığı baskımı..? Cevap bekliyoruz..
Çocukları tehdit eden gizli tehlike
Hamilelik döneminde hangi testler yapılmalıdır?
Kadınlarda en sık görülen kanser türü!
Remzi Özdemir yorumladı Borsa coştu, Dolar düştü Piyasalarda bayram havası mı var?
Asgari ücrete yapılacak zamdaki gizli sır
Kur'an-ı Kerim'i ilk kim Türkçeye çevirdi?