Cim Bom harika

Cim Bom harika

Cim Bom harika

Galatasaray, ligde yoluna emin adımlarla ilerliyor. Hakan ve Lincoln'suz Sarı Kırmızılılar, Beşiktaş engelini, Hakan Balta ve Nonda'nın (p) attığı gollerle geçti. Kartal'ın sayısı Tello'dan geldi.

Seyircisiz
ilk derbi

Galatasaray ile Beşiktaş, Türk futbol tarihindeki tarihindeki ilk seyircisiz derbi maçta karşı karşıya gelirken, karşılaşmayı protokol, basın mensupları, güvenlik görevlileri ve diğer görevleler olmak üzere yaklaşık 600 kişi canlı olarak izleyebildi.


Ankaraspor maçındaki sözleri nedeniyle 3 ay hak mahrumiyeti alan Başkan Yıldırım Demirören ilk cezasını derbi maçta çekti. Demirören ve yöneticiler maçı toplu halde Nevzat Demir Tesisleri'nde izlediler. Öte yandan G.Saray Başkanı Özhan Canaydın ise rahatsızlığından dolayı stada gelemedi.


Beşiktaş'ı derbi için Nevzat Demir Tesisleri'nden Siyah Beyazlı taraftarlar meşalelerle uğurladılar.

Kayseri maçında sakatlanıp, yaklaşık bir aydır sahalardan uzak kalan Gökhan Zan, G.Saray maçında formasına kavuştu.

Galatasaray'da sakatlıktan kurtulan Arda ve Nonda ilk 11'de forma giydi. Kasımpaşa maçında kaburgalarındaki sakatlık nedeniyle dinlendirilen Servet ise Beşiktaş maçıyla birlikte yeniden formasına kavuştu.

Derbi karışlaşmayı adeta dev bir medya ordusu da takip etti.  Karşılaşma için 300'e yakın basın mensubu akredite olurken, 2 Portekizli, 1 Arjantinli ve 1 de Japon basın mensubu karşılamada görev yaptı.


LINCOLN - HAKAN ŞÜKÜR TRİBÜNDE
Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp tarafından bugün maç kadrosundan çıkarılan Lincoln ve Hakan Şükür, karşılaşmayı basın tribününün önündeki bölümde izledi.

Maç listesinde olmamalarından dolayı özel izinle karşılaşmayı izleyebilen ikili, basın tribününden stada girdi. Lincoln'ün moralinin oldukça bozuk olduğu gözlenirken, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin Brezilyalı oyuncuyu teselli etmeye çalıştı. Öte yandan Hakan Şükür'ün kızının babasının kadro dışı kalmasından kendisini sorumlu tuttuğu için ağladığı öğrenildi.


BAŞKANLAR MAÇTA YOK
Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan derbide Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın hastalığı nedeniyle, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ise 3 aylık hak mahrumiyeti cezası nedeniyle bu bu karşılaşmayı televizyondan izlediler. Bu arada Beşiktaş yönetimi Demirören'in cezasını protesto amacıyla Ali Sami Yen Stadı'nda sadece 2 yönetici ile yer aldı.


TARİHE GEÇEN DERBİ
Galatasaray'ın geçen sezondan kalan 5 maçlık seyircisiz oynama cezası nedeniyle seyircisiz oynanan derbi, Türk futbol tarihindeki il seyircisiz derbi olarak tarihe geçti.


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
23. dakikada Arda'nın soldan kullandığı kornerde kaleci Hakan Arıkan, boşa çıktı. Topu önünde bulan Hakan Balta, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
44. dakikada sol çarprazdan ceza sahasına giren Serdar Özkan, geriden gelen Tello'yu gördü. Şilili futbolcu Tello'nun sert şutunda meşin yuvarlak köşeden ağlarla buluştu. 1-1
45+1'de Arda'nın pasıyla toplu buluşan Hakan Balta'nın ceza sahası dışından yerden vuruşunda kaleci Hakan Arıkan, topu kontrol etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
50. dakikada Arda'nın sağdan kullandığı kornerde Nonda'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
64. dakikada sol çarprazdan ceza sahasına giren Ümit Karan'ın yerden içeriye ortasında Nonda'nın vuruşunda defansa da çarpan topu kaleci Hakan Arıkan son anda çeldi ve gole izin vermedi.
69. dakikada Volkan'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında Nonda'nın kafa vuruşunda kaleci Hakan Arıkan, topu kornere çeldi.
74. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın sağ kanattan ceza sahasına yerden ortasında Bobo müsait pozisyonda topa vuramadı. Kaleci Orkun'dan dönen topu defans uzaklaştırdı.
77. dakikada topla ceza sahasına giren Arda yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Selçuk Dereli, pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Nonda, topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. 2-1
90+1'de Serdar Kurtuluş'un ceza sahasına ortasında arka direkte Delgado, çok kötü vurdu. Top farklı bir şekilde üstten auta gitti.


STAT: Ali Sami Yen
HAKEMLER: Selçuk Dereli, Bahattin Duran, Alper Ulusoy
GALATASARAY: Orkun, Uğur, Servet, Song, Hakan Balta, Barış, Linderoth, Arda (Mehmet Topal dk. 87), Volkan (İsmail Bouzid dk. 90+3), Ümit Karan, Nonda
YEDEKLER: Aykut, Mehmet Güven, Özgürcan, Serkan, Carrusca
TEKNİK DİREKTÖR: Karl Heinz Feldkamp
BEŞİKTAŞ: Hakan Arıkan, Diatta (Mehmet Yozgatlı dk. 46), Gökhan Zan, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan (Higuain dk. 86), Koray, Serdar Kurtuluş, Tello, Nobre (Delgado dk. 64), Bobo
YEDEKLER: Rüştü, İbrahim Akın, Ali Tandoğan, Baki
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
GOLLER: Hakan Balta (dk. 23), Nonda (dk. 77 pen.) (Galatasaray), Tello (dk. 44) (Beşiktaş)
SARI KART: Arda (Galatasaray)