Çikolata Mousse (Çikolata Mus) nasıl yapılır?

Çikolata Mousse (Çikolata Mus) nasıl yapılır?

MasterChef 2020’de dokunulmazlık oyunu sonrası izleyicilerin merak ettiği tarifler arasında yer almaya başladı

TV8'in sevilen yarışma programı MasterChef'te yarışmacılardan  Çikolata mousse yapılması istendi. Sofralarında konuklarını yemekten sonra tatlıya doyuracak bir tarif arayan vatandaşların araştırdığı çikolata mousse tarifi, yapımı oldukça kolay bir lezzettir. Peki, Çikolata Mousse (Çikolata Mus) nasıl yapılır? İşte 7 Kasım MasterChef 2020 çikolata mousse tarifi ve malzemeleri.

Çikolata Mousse Tarifi İçin Malzemeler

150 gram bitter çikolata

200 ml. krema

3 adet yumurta beyazı

1/4 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı esmer şeker

Çikolata Mousse Tarifinin Püf Noktası

Çikolatalı musun köpük kıvamını sağlamak için yumurta beyazlarını bir mikser yardımıyla yüksek devirde katı bir kıvam alana kadar çırpın.

Çikolata Mousse Tarifinin Pişirme Önerisi

Tercihe göre kısık ateşte kaynattığınız kremaya yumurta sarılarını azar azar katıp, ılıştırdıktan sonra benmari usulü eriyen çikolata ve çırpılmış krema ile harmanlayarak da mousse (mus) hazırlayabilirsiniz.

Çikolata Mousse Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta beyazlarını karıştırma kabına alın. Tuz eklediğiniz yumurta beyazlarını, bir mikser yardımıyla yüksek devirde 8-10 dakika kadar çırpın.

Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, kaynayan su buharı üzerine aldığınız çelik bir kap içerisinde eritin.

Esmer şekeri, eritilmiş bitter çikolataya katıp sıcaklığı ile erimesini sağlayın.

KAYNAK: ACUNN.COM