Çiğ köfte nasıl yapılır, çiğ köfte malzemeleri nelerdir?

Çiğ köfte nasıl yapılır, çiğ köfte malzemeleri nelerdir?

Türkiye'nin değişmez lezzetlerinden her yörenin kendi tarzıyla yaptığı çiğ köfte nasıl yapılır? Etsiz çiğ köfte malzemeleri nelerdir, etsiz çiğ köfte yaparken nelere dikkat etmeli?

Etsiz çiğ köfte tarifi, etsiz çiğ köfte nasıl yapılır?

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2,5 su bardağı esmer bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı isot
1 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 yemek kaşığı domates salçası
5 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 adet soğan
1 adet limon suyu

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Robottan geçirirken tüm malzemelerin birbiriyle harmanlanması için robotunuzu ara ara durdurup bıçaklara yapışan malzemeleri temizleyerek çalıştırmaya devam edin. Kıvamı çok koyu olursa zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Acılık ve ekşilik seviyesini de damak zevkine göre ayarlayabilirsiniz.

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1,5 bardak sıcak suyu gezdirin. Üstünü kapatıp 10 dakika beklemeye alın.

Bulgur kabarırken soğanı robottan çekin ve tel bir süzgeçte bastırarak suyunu sıkın.

Otu da bir kaseye alın ve üstüne sıcak su ekleyip 5 dakika kadar beklemeye alın.

Bulgur kabardıktan sonra, mutfak robotuna kabarmış bulguru alın ve üstüne, robottan çektiğiniz kuru soğanı, ıslanmış isotu(suyuyla birlikte), limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu , salçayı ve kırmızı biberi ekleyip, robottan ara ara durdurarak 10 dakika kadar çekin.

Sonra bir kaba alın ve elinize birkaç dakika daha yoğurup şekillendirin.

Bolca marul, domates ve limonla servis edin. Afiyetler olsun!