Ciddi tehlike var bedeli ağır olur

Ciddi tehlike var bedeli ağır olur

Ciddi tehlike var bedeli ağır olur

CHP lideri Baykal, grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ı uyardı: Ortada ciddi bir tehlike var. Dillerinin altındaki baklalar çıkıyor. Bu iyi bir gidiş değil. Bedeli ağır olur.

Ağır bedel öderler
“Büyük bir tezgahla, tehditle, aldatmacayla karşı karşıyayız” diyen CHP lideri Deniz Baykal, AKP’ye yüklenerek, bu gidişin iyi bir gidiş olmadığını söyledi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, grup toplantısında AKP’ye yüklendi. Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında “CHP demokrasi sabıkalısıdır” dediğini belirten Baykal, “A Tayyip Erdoğan, senin başbakan olup iktidara gelmene yol açan demokrasi sürecini açan o CHP’dir. CHP eğer o yola girmemiş olsaydı bugün sen kim bilir nerede ne yapıyor olacaktın? Demokrasiyi Türkiye’ye getiren CHP’dir” dedi.

Herkesle kavga ettin
Başbakan Erdoğan’ın herkesle ve her kurumla kavga eden bir insan olduğunu ancak kavgadan en çok şikayet eden insanın da Erdoğan olduğunu söyleyen Baykal, “Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le, eski YÖK Başkanı ile, vatandaşla, Üniversitelerarası Kurul ile, medyayla, yargıyla, TSK ile Merkez Bankası ile kavga ettin. Kamer Genç’i dövdürdün. Sonra çıktın, ’Benim kavgayla işim yok’ diyorsun. Siyasete kavgayı taşıyan sensin. Fiskobirlik’ten sendikalara burnunu sokmadığın yer kalmadı, kavga etmediğin kurum kalmadı” şeklinde konuştu. AKP’nin son zamanlarda neredeyse “bu türbanı kim çıkardı” diye herkesi suçlayacağını öne süren Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Resmi yazılarına da bunu intikal ettiriyor. Böyle bir mesele sanki onlar tarafından hiç gündeme alınmamış. Sanki İspanya’da ’velev ve türban siyasi simge olsun, dini simge olsun’ falan diyen o değil. Anayasa’yı değiştirirken ’bu konuyu çözmek için değiştiriyoruz’diyen o değil. Anayasa değişikliğinin genel gerekçesine bunu açıkça yazan, maddelerle ilgili gerekçeye bunu yazan o değil.” CHP lideri, bir türbanlı genç kızın televizyona çıktığını, “Atatürk’ü sevmediğimi söylememe imkan var mı hukuken” dediğini ve Atatürk’ü sevmediğini, Humeyni’yi sevdiğini söylediğini anımsattı.

Fitne kampanyası
Baykal, bunu öğrenince, Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın, “Türkiye’deMüslümanlar baskı altındadır” sözünü anımsadığını kaydetti. Baykal, “Ben artık anladım ki bu, türban işi değildir.  Artık anlaşıldı ki son gelişmelerin ışığında hedef, türban da laiklik de değil, Türkiye’de cumhuriyettir, rejimdir, devletin ulusal bütünlüğüdür, bağımsızlığıdır” dedi. Deniz Baykal, “Anayasa Mahkemesi bildiri yayınlayıp savcıları göreve çağırıyor. Adalet Bakanı da ’hukuk değişti, müdahale edemeyiz’ diyor. Dillerinin altındaki baklalar, yavaş yavaş çıkıyor. Büyük bir tezgahla, tehditle, aldatmacayla karşı karşıyayız. Bu iyi bir gidiş değildir. Çok ağır bedel öderler.” diye konuştu. Baykal, yargıya ve silahlı kuvvetlere karşı “fesat, yalan, dedikodu, fitne kampanyası” olduğunu söyledi.

Vatandaş aç onlar köşe...
Baykal, “AKP ve yandaşlarına bakınca ne görüyorsunuz? Hepsi marka giyiyor, 5 ya da 7 yıldızlı otellerde tatil geçiriyorlar. Altlarında son model arabalar. Çocukları işsiz değil, milyarlarla oynuyor. Devlet ihalelerinde en büyük payı onlar alıyor. Vatandaş aç, onlar köşeyi dönüyorlar. Böyle bir tezgah Türkiye’de dönüyor” dedi.