Çiçek'ten DTP'lilere sert uyarı: Germeyin

Çiçek'ten DTP'lilere sert uyarı: Germeyin

Çiçek'ten DTP'lilere sert uyarı: Germeyin

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, DTP’nin hoşgörü sınırlarını zorladığını belirterek, “Önemli bir sınavdan geçiyorsunuz. Bazen hepimizi rahatsız eden açıklamalar yapılıyor. Süreci tıkayacak beyanlardan kaçınmak lazım” dedi.


DTP sınırları zorluyor
Kürt açılımı konusunda DTP’ye mesaj gönderen Hükümet Sözcüsü Çiçek, “Bazen hepimizi rahatsız eden açıklamalar yapılıyor. Süreci tıkayacak beyanlardan kaçınmak lazım” dedi 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Kürt açılımı konusunda DTP’nin tolerans sınırlarını zorlamaması gerektiğini söyledi. NTV’ye konuşan Çiçek, açılım sürecinde DTP’ye mesaj göndererek, “Önemli bir sınavdan geçiyorlar. Süreci tıkayacak beyanlardan kaçınmaları gerek. Bazen hepimizi rahatsız eden açıklamalar geliyor. Hatta tolerans sınırlarını zorlayan açıklamalar yapılıyor. Bu toplum da ’yeter ki sorun çözülsün’diye çok tolerans gösteriyor. Onun için süreci zorlaştıracak beyanlardan kaçınılması lazım” şeklinde konuştu.

Gündemde af yoktur

Çiçek, Anayasa değişikliği ve genel affın gündemde olmadığını da söyleyerek şöyle dedi: “Af kavramı sorunlu bir kavramıdır. Sürekli af çıkarmak cezaların caydırıcılığını da kaybediyor. Biz böyle bir konu üzerinde çalışmıyoruz. ’Filanca örgütü affederiz, diğerini affetmeyiz’demek de olmaz. Herkesin oturup bu lafı telaffuz ederken bin defa düşünmesi gerekir.”

Neden konuşmayalım?
Çicek, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dan randevu talebini de, “Ülke olarak bir konuyu sorun haline getirmekte üzerimize yok. Biz şimdi Ermenistan’la, kanlı bıçaklı olduklarımızla konuşuyoruz da, kendi meclisimizde olan bir partiyle neden konuşmayalım. Ümit ediyorum ki, bir görüşme yapılacaktır” sözleriyle değerlendirdi. Kürt açılının içini muhalefetle birlikte doldurmak istediklerini söyleyen Cemil Çiçek, “Bunu vatana ihanet olarak nitelemek doğru olmaz” ifadelerini kullandı.