Çiçek:Anavatan, liderini öldüren partiyle birleşti

Çiçek:Anavatan, liderini öldüren partiyle birleşti

Çiçek:Anavatan, liderini öldüren partiyle birleşti

HÜKÜMET Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 10 Kasım’da Meclis’e gelecek ‘açılım’ öncesi muhalefete sert eleştiriler yöneltti: CHP önce ortaya alternatif koysun, sonra konuşsun. Alman lider Claudia Roth bile bunlardan daha çok oralara gidiyor.

ESKİ bir ANAP’lı olan Cemil Çiçek, Anavatan Partisi ile Demokrat Parti’nin birleşmesine de tepki gösterdi: Birleşmeyi doğru bulmadım. Birleştiği tarafın, Anavatan’ın felsefesine Özal’ın şahsına itirazları var. Özal’ı hakaretleri ile kahrından öldüren bir partiyle birleştiler.

DP-ANAVATAN
birleşmesine tepki

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anavatan-DP birleşmesine tepki gösterdi. TRT Türk’te yayınlanan “Konuşacak Çok Şey Var” programına da katılan Çiçek
Eski bir ANAP’lıolarak birleşmeyi de değerlendirdi. “Birleştiği öbür tarafın Anavatan Partisi’nin felsefesine Özal’ın şahsına itirazları vardır”  diyen Çiçek, şöyle devam etti: “Zamanında söylemedikleri laf bırakmadılar. Hakaretin bini bir para. Bana göre, erken ölmesinin sebebi bu hakaretlerdir. Şimdi bunların hiçbirisi olmamış gibi birleşelim diyorlar. Sanki bunlar olmamış gibi, sanki o parti ile yani rahmetlli Özal’ı hakaretleri ile kahrından öldüren parti birleşiyorlar. Çok doğru bulmadım. Hayırlı uğurlu olsun. Kendi bilecekleri iş. Merkeze oturacaklarını söylüyorlar. Siyaset herkese açık. Önemli olan milletin gönlüne oturmaktır.Yapabiliyorlarsa yapsınlar”

Bölgeyi bilmiyor
10 Kasım’da Meclis’te gündeme getirilecek Kürt açılımı süreci ilişkin muhalefete de mesajlar gönderen Çiçek, CHP’nin, açılım paketine tepkilerinin temeli olmadığını savundu. Çiçek, “Önce ortaya bir alternatif koysunlar. Sonra konuşşunlar. Bölgeye bile gitmeden her yaptığımıza hayır diyorlar. Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth bile Deniz Baykal’dan daha çok Güneydoğu’ya gitmiştir” ifadelerini kullandı.