CIA ajanına tepki yağdı

CIA ajanına tepki yağdı

CIA ajanına tepki yağdı

ABD’nin Ankara eski Büyükelçisi ve CIA ajanı Mark Parris’in “Kapatma kararı ağustosun 3. haftasında çıkar. AKP kapatılmamalı. Erdoğan yeri doldurulması zor bir lider” sözleri Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Muhalefet, “Türkiye’de mahkemeler bağımsızdır ve Türk milleti adına karar verir. Hariçten gazel okunmasın” dedi. 

 

Parris’in sözleri siyasileri kızdırdı

Kararı Türk hakimler verir
ABD’nin Ankara eski Büyükelçisi ve CIA ajanı Mark Parris’in “Kapatma kararı Ağustos’un 3. haftasında çıkar.  AKP kapatılmamalı. Erdoğan yeri doldurulması zor bir lider” sözleri Türkiye’yi ayağa kaldırdı. DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, kimsenin Türkiye’nin sahipsiz olduğunu düşünmemesi gerektiğini belirterek, “AKP’nin iktidar partisi olarak tepki göstermesi gerekir. Türkiye’de bağımsız yargı vardır ve kararı o verecektir.” dedi.


Yargıya baskı

CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk ise, son zamanlarda Türkiye’nin yasama çalışmaları da dahil olmak üzere dışardan müdahalelerin arttığını belirterek şunları kaydetti: “Türkiye’de mahkemeler millet adına karar verir, yani bağımsız Türk milleti adına karar verir. Bu anayasamızda da açıkça ifade edilmiştir. Dolayısıyla yargı dış telkinlerle baskı altına alınamaz.”

Çok hazin durum
CHP TBMM Grup Başkan vekili ve Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay da, AKP’nin kapatılma davasında bu kadar dış telkinin olmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi. Okay şunları söyledi: “ İçinden geçtiğimiz süreçte bu davayla ilgili olarak yargı telkin ve tavsiyelerle karşı karşıya kalmıştır. ABD’nin taraf olması ise çok hazin bir durumu ifade etmektedir.”


AKP konuşturuyor
CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek de, bu tür dış baskıların yargı sürecine zarar verdiğini belirtti. Özyürek şunları kaydetti: “AKP AB ve ABD’den gelen yetkililere bu konuyla ilgili olarak açıklamalar yaptırıyor. Bu noktada açıkça söyleyebiliriz ki yargıya saygı bulunmamaktadır.”  
Haber: Fatih ERBOZ