Basit yapılışı ve geleneksel lezzetlerimize benzemesiyle Türk mutfağının damak tadına da hitap eden Churros kolaym malzemelerden oluşan bir hamur tatlısı. Tarifi ve malzemeleri ise şu şekilde…
CHURROS TARİFİ
-Un elenip mahleple karıştırılır ve tencerede su, yağ, şeker, tuz koyularak kaynamaya bırakılır
-Kaynayan karışımın altı kısılarak yavaş yavaş unlu karışım ilave edilir
-Yaklaşık iki dakika sonra hamur yumuşak bir kıvam alınca ocaktan alınır ve 30 saniye kadar mikserle çırpılır ardından soğutulur
-Hamur kıvamını altıktan sonra bir adet yumurta eklenerek çırpmaya devam edilir, ardından diğer yumurtalar da eklendikçe çırpmaya devam edilir
-Hamur 15 dakika dinlendikten sonra sıkma torbasına doldurulur
-Kızgın yağda arzu edilen uzunlukta kızartılır ve kızartma işleminin ardından kağıt havluyla fazla yağı alınır
-Toz şeker eklenerek çikolata sosuyla servis edilir
CHURROS MALZEMELERİ
-3 adet yumurta
-125 gr tereyağı yada margarin
-250 ml su
-150 -200 gr arası un
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı silme tuz
-1 çay kaşığı mahlep
-Kızartmak için yağ