CHP: İktidar basını etki altına alıyor

CHP: İktidar basını etki altına alıyor

CHP: İktidar basını etki altına alıyor

CHP: İktidar basını etki altına alıyor
CHP Milletvekili Yılmaz Ateş, AKP iktidarının ulusal basına yönelik ’sindirme operasyonu’na dikkat çekti. Başbakan Erdoğan’ın basına yaklaşımını eleştiren Ateş, “Özgür olmayan basının olduğu yönetimlere demokrasi denir mi?” diye sordu.

CHP, basın için genel görüşme istedi
CHP, iktidar-basın ilişkileriyle ilgili TBMM Genel Kurulunda genel görüşme açılmasını istedi. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergede, ulusal düzeyde yayın yapan gazetelerin yönetici ve köşe yazarlarına karşı son dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar odakları tarafından bir sindirme operasyonu uygulandığı belirtildi. İktidar uygulamalarına yeteri kadar yer vermediği düşünülen gazete yönetimlerine görevden el çektirildiği, Başbakan’ın beğenmediği köşe yazarlarının işsiz kaldığı ifade edilen önergede, “Bunlarla yetinmeyen Başbakan, düşüncesine katılmadığı köşe yazarlarına ’ülkeyi terk edin’ tehdidinde bulunmaktadır” denildi.

İktidar gibi düşünmeyen
Medya kuruluşlarının TMSF’ye devredilmesi sonucunda siyasi iktidarla paralel düşünmeyen birçok basın çalışanının işlerinden olduğu bir süreç yaşandığına işaret edilen önergede, basın özgürlüğünün, basın emekçilerinin ve demokrasinin daha fazla tahribata uğramaması için konunun bir genel görüşmeyle TBMM Genel Kurulunda ele alınması istendi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Parlamento’da basın toplantısı düzenleyerek, konuyla ilgili bilgi verdi. Ateş, Başbakan Erdoğan’ın basına yönelik yaklaşımını eleştirdi. “Özgür olmayan basının olduğu yönetimlere demokrasi denir mi?” sorusunu yönelten Ateş, Bunlara seyirci kalanlar da bilmelidirler ki tıpkı kasaba yaranmaya çalışan kurbanlık koyun konumuna düşeceklerdir” dedi.

CHP’li Yılmaz Ateş tarafından hazırlanan genel görüşme önergesinde, AKP iktidarının ulusal basına bir ‘sindirme operasyonu’ uyguladığı belirtildi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Parlamento’da
basın toplantısı düzenleyerek, Başbakan Erdoğan’ın basına yönelik yaklaşımını eleştirdi.

MHP İzmir  İl Başkanı Dervişoğlu : Oylar yakıldı
Daha önce İzmir’in yedi farklı ilçesinde 49 sandıkta CHP ve MHP’nin oylarının AKP’ye kaydırıldığını gündeme getiren MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yeni bir iddia ortaya attı. Karşıyaka seçim kurulunun oy pusulalarının bulunduğu çuvalları koyduğu belediye şantiyesinde yangının çıktığını ifade eden  Dervişoğlu, “Oranın personeli çıkan yangını söndürüyor. Daha sonra emniyet geliyor ve tutanak tutuyor” dedi. Dervişoğlu,  “MHP İzmir milletvekili Oktay Vural, Valisi Cahit Kıraç’ı bu konuda bilgi almak için aradı. Vali Bey, bir kaç oy torbasının yandığını söylemiş. Biz bu konuda kamuoyuna bir açıklama yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.