Ceylan'ın ölümündeki sır çözüldü

Ceylan'ın ölümündeki sır çözüldü

Ceylan'ın ölümündeki sır çözüldü

DİYARBAKIR’ın bir mezrasındaki patlamada ölen Ceylan Önkol’un ölüm nedeninin havan topu olmadığı belirlendi. Bilirkişi, “Küçük kız, daha önce araziye atılmış 40 mm’lik Lancer bombasına elindeki bıçakla vurmuş ve patlamada can vermiş” dedi.   

Bilirkişi: Ceylan mühimmata bıçakla vurmuş
Diyarbakır’ın Lice ilçesi Şenlik Köyü’ne bağlı Paşaçiya mezrasında 28 Eylül’de meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 9 yaşındaki yaşındaki Ceylan Önkol’un ölüm nedeninin havan topu olmadığı anlaşıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Eyyüp Mutlu, Ceylan’ın patlamamış bir bomba atar mühimmatına elindeki bıçakla vurması sonucu meydana gelen patlamada hayatını kaybettiğini açıkladı. Mutlu, olayla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iki patlayıcı madde uzmanı bilirkişi tarafından rapor düzenlendiğini ve dava dosyasına ibraz edildiğini bildirdi.

Lancer bombası patladı
Mutlu, raporda, şu ifadelere yer verildiğini belirtti: “Yapılan incelemeler neticesinde elde edilen metal parçaları ile Ceylan Önkol’un vücudundan otopsi sonucunda çıkarılan metal parçaları detaylı olarak incelendi. Olay anında Ceylan’ın daha önce araziye atılmış ancak patlamadan kalmış 40 milimetrelik bomba atar mühimattına elindeki bıçakla vurarak patlaması neticesinde hayatını kaybettiği kanaatine varılmıştır.” Bu arada, İçişleri Bakanı Beşir Atalay da, patlamaya Lancer bombasının neden olduğunun belirlendiğini duyurdu. Atalay, tüfetle atılan bu bombanın poliste, askerde ve terör örgütünde de bulunabileceğini kaydetti. Bakan Atalay, Ceylan’ın bu bombaya bıçakla vurması sonucu meydana geldiğini söyledi. Genelkurmay Başkanlığı “Ceylan Önkol’a havan topu isabet etti” şeklindeki iddiaları sert bir dille yalanlamış, “TSK’ya karşı asimetrik psikolojik harekat var” demişti.