Çemberlitaş’ın altındaki odada Hz. İsa’ya ait eşya

Çemberlitaş’ın altındaki odada Hz. İsa’ya ait eşya

Çemberlitaş’ın altındaki odada Hz. İsa’ya ait eşya

Hz. İsa’ya ait eşyalar burada mı?
İstanbul’daki Roma dönemi eserlerinin başında gelen Çemberlitaş’ın restorasyon projesinin 1. kademesini yürüten Akpınar Mimarlık’ın Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akpınar, Çemberlitaş’ın altındaki bir odada, Hazreti İsa’ya ait eşyaların gömülü olduğunu iddia ediyor. Akpınar, Çemberlitaş’ın altında 11x11 metre ebadında ve 2,5 metre yüksekliğinde muhteşem bir blok ve porfir bir kaide bulunduğunu belirterek, “Kutsal emanetler onun içinde; küçük bir alan içerisinde oyulmuş yerde” dedi.

Jeo-radarla tespit edildi

Akpınar, şunları anlattı:
 “Tarihçilere göre, Konstantin M.Ö. 324 yılında annesi Helen’i Kudüs’e gönderir ve Kudüs’te Hz. İsa’nın olduğuna inanılan mezarı açtırır. Mezardaki kutsal toprak, orijinal haç parçaları, kutsal çiviler, kaymak taşından yapılan kutsal kase, kutsal ekmek kırıntıları ile Hz. Musa’ya ait kutsal taş, Hz. Lut’a ait olduğuna inanılan asa, Hz. Nuh’un baltası ve Hz. Süleyman’a ait olduğuna inanılan som altından 7 kollu şamdan gibi kutsal emanetler İstanbul’a getirilir. Bu olayı tarihi belgelerde görmekteyiz. M.S. 325 yılında da imparator Konstantin Roma’yı alır ve Roma’daki Pagan Roma imparatorluğuna son verir. Roma’daki Apollon tapınağını yıktırır ve oradan getirdiği taşları Çemberlitaş’ın yapımında kullanır. Yaklaşık 11x11 metre ebadında ve 2,5 metre yüksekliğinde 4 parçadan oluşan bir ana kaide oluşturulur. Bu ana kaidenin içerisinde 1x2 metre ebadında küçük bir hücre yapılır. Kutsal emanetlerin bu hücre içerisine bizzat İmparator Konstantin’in annesi Helen tarafından yerleştirildiği M.Ö. 340-400’lü yıllarda yazılan belgelerde de ifade edilmektedir.”
“Kutsal emanetlerin orada bulunduğu konusunda benim hiçbir şüphem yok” diyen Akpınar, kutsal emanetlerin 11x11 metre ebadında ve 2,5 m. yüksekliğinde porfir bir blok kaidenin içerisine oyulan küçük bir alan içinde olduğunu bildirdi. Akpınar, jeo-radarla çalışmalar yapıldığını, hücrenin tespit edildiğini kaydetti.

Vatikan rahipleri tünel kazmış
İstanbul’un işgali sırasında Vatikan’dan bir grup rahibin kutsal emanetlere ulaşmak için Çemberlitaş’ın yakınında oda kiralayarak tünel kazdıklarını kaydeden Akpınar, “Yer altındaki ana kaideye kadar ulaştılar. Şüphe üzerine yakalanıp sınır dışı edildiler” dedi.