Cem Uzan siyaseti bıraktı

Cem Uzan siyaseti bıraktı

Genç Parti'nin kurucusu ve eski Genel Başkanı Cem Uzan katıldığı bir yayında aktif siyaseti bıraktığını açıkladı

Katıldığı canlı yayında muhabirlerin sorularını yanıtlayan Cem Uzan, aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.

Cem Uzan canlı yayın esnasında aktif siyaseti de bırakacağını açıkladı.

O açıklamalar şöyle:

"Aktif siyaseti bırakıyorum.

Türkiye'nin konuları gündeme geldiği zaman fikrimi öğrenmeyi isteyenlere her zaman destek olurum.

Türkiye'nin önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığı vardır, Türkiye'nin birleşmesi gerekir ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek olunması gerekir."

"İŞ HAYATIMA DÖNÜYORUM"

"Ben aktif siyaset şapkasını çıkardım. Benim için sade bir vatandaş olarak fikrimi soranlara fikrimi söylerim.

Genç Parti de kendi yolunda gidecektir.

Oradaki arkadaşlar doğru gördükleri şekilde partiyi ilerletecektir. Ben iş hayatıma geri dönüyorum."

CEM UZAN KİMDİR?

Cem Cengiz Uzan (d. 26 Aralık 1960, Adapazarı), Türk iş adamı, siyasetçi ve Genç Parti (GP) genel başkanı.

Boşnak bir aileden gelen Cem Uzan, 20 Aralık 1960 tarihinde iş adamı Kemal Uzan ve Melahat Uzan'ın çocuğu olarak Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde doğdu. Hakan Uzan adında bir erkek kardeşi vardır. Liseyi İstanbul Alman Lisesi'nde tamamlayan Cem Uzan, Amerika Birleşik Devletleri'nde Pepperdine Üniversitesi’nde işletme alanında lisans eğitimi aldı. Almanca, Fransızca ve İngilizce’yi ana dili gibi konuşabilmektedir.

Türkiye'de görsel ve işitsel basın alanlarında ilk özel (Star TV), ilk eğlence (Teleon TV), ilk müzik (Kral TV), ilk Türk sineması (Yeşilçam TV) ve ilk Türk dizileri (Dizi TV) televizyon kanalları; ilk özel (Süper FM), ilk arabesk müzik yayını yapan (Kral FM), ilk yabancı müzik yayını yapan (Metro FM) ve ilk slow müzik yayını yapan (Joy FM) radyo istasyonları ile ilk sayısal yayın platformunu (Star Digital) kurarak önemli işler başarmıştır. Mobil iletişim alanında da Telsim şirketiyle GPRS, MMS, WAP, MVS, Bas Konuş gibi hizmetleri Türkiye'de ilk olarak hizmete sokmuştur.


Sahibi olduğu Star gazetesi, Türkiye'de en çok traj gören gazete konumuna geldi. Uzan ailesinin yönetiminde bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik’te imtiyaz sözleşmeleri Haziran 2003’te iptal edildi, 3 Temmuz 2003’te de İmar Bankası ve Adabank’a el konuldu. Şubat 2004'te, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar'ın, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el koydu.

Cem Uzan 2002 yılının yaz aylarında siyasete girerek Genç Parti'yi kurdu ve genel başkanı oldu. Partisi, kurulmasından üç ay sonra katıldığı 3 Kasım 2002 genel seçiminde %7,25 oranında oy aldı. 66 günde aldığı 2.500.000 oy ile büyük başarı yakaladı, birçok üniversite bu başarıyı araştırdı, öğrencilerin tez konusu oldu. Genç Parti, 22 Temmuz 2007 genel seçiminde %3.03 oy oranı almış, ancak iki seçimde de baraj altında kaldığı için milletvekili çıkartamamıştır. 2007 genel seçimi öncesi propaganda sürecindeki Mazot 1 YTL olacak!, Fındık 8 YTL olacak! ve Dokunulmazlıklar kalkacak! benzeri sloganları olay yaratmıştır.

İlgili Haberler