Çelik'e 'taciz' davası

Çelik'e 'taciz' davası

Çelik'e 'taciz' davası

Bakan’a ‘taciz’ davası
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak,  bir başka göreve atanmak üzere 10. kez görevinden alındı. Bakan Çelik’e dava açacağını belirten Budak’ın avukatı Ali Altay, “Müvekkilimin görevinden alınmasını yeni bir taciz işlemi olarak niteliyorum” diye  konuştu.

Onuncu kez görevinden alınıp başka bir yere atanan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, ’iş yerinde manevi taciz’ gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e dava açtı.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, bir başka göreve atanmak üzere 10. kez görevinden alındı. Milli Eğitim Müdürü Budak’ın avukatı Ali Altay, müvekkili Budak’ın Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile bir başka göreve atanmak üzere görevinden alındığını belirterek, Budak’ın en son 2006 yılının Ağustos ayında görevinden alındığını, fakat mahkeme kararı ile tekrar Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevine döndüğünü hatırlattı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında önceki gün Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde mobbing davası (iş yerinde manevi taciz) açtıklarını anlatan Altay, “Bu davanın açıldığı günden bir gün sonra, müvekkilimin görevinden alınmasını yeni bir taciz işlemi olarak niteliyorum” diye  konuştu. Budak’ın görevine iadesi için tekrar yargıya gideceklerini kaydeden Altay,  “Müvekkilim, İl Valisi aracılığı ile daimi bir biçimde soruşturma açılmasına tabi tutulmuştur. Açılan soruşturmaların hiçbirinden sonuç alınamaması nedeniyle geriye, iş yerinde manevi tacizin somut belgeleri  kalmıştır. En son 2006 yılının Ağustos ayında görevinden alınan Budak’ın yargı kararıyla tekrar görevine döneceğine inanıyorum.”