Castro: Saf olmayın

Castro: Saf olmayın

Castro: Saf olmayın

44. BAŞKAN BARACK OBAMA AMERİKA’YA DEĞİŞİM GETİRMEYECEK

Küba’nın efsanevi lideri: Birçok kişi sadece başkanın değişmesiyle imparatorluğun daha
hoşgörülü ve daha az kavgacı olacağına inanıyor. Yüzyılların çıkarlarında sapma olmaz 

Emperyalizme karşı verdiği mücadeleyle tanınan Küba’nın eski lideri Fidel Castro, Amerika’nın yeni başkanı seçilen Barack Obama’nın ülkeye değişiklik getirmeyeceğini söyledi. Hükümet kontrolündeki bir internet sitesine makale yazan 82 yaşındaki Fidel Castro, seçimden sonra ilk kez adını belirtmeden Amerika’nın yeni siyahi Başkanı Barack Obama hakkında yorumda bulundu.

Bush’u eleştirdi
Fidel Castro, makalesinde, “birçok kişi imparatorluğun başının değişmesiyle imparatorluğun daha hoşgörülü ve daha az kavgacı olacağını söylüyor. Akıllı  bir insanın iyi niyetlerinin, yüzyılların çıkarlarını ve bencilliğini değiştireceğine inanmak saflık olur” dedi.  Amerika kaynaklı küresel mali krizi yakından izlediğini kaydeden Küba’nın efsanevi lideri Castro, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George W. Bush’un Washington’da yapılan G-20 zirvesinin “yeni bir mali dünya düzeni kurmayı başaracağı” yönündeki sözlerini eleştirdi.

49 yıllık iktidarını bırakmıştı
Hastalığı nedeniyle 49 yıl sürdürdüğü görevini Şubat ayında kardeşi Raul’a devreden Castro, birkaç günde bir genellikle uluslararası konulardaki görüşlerini belirten makaleler yazıyor. Yaklaşık 2,5 yıldır halkın önüne çıkmayan Castro’nun önceki gün yeni bir fotoğrafı yayımlanmıştı. Rus Ortodoks Kilisesi’nin internet sitesinde yayımlanan fotoğrafta Fidel Castro, 20 Ekim’de başkent Havana’yı ziyaret eden Metropolitan Kirill ile görülüyor. Castro’nun biraz kilo aldığı farkediliyor.

Yeniçağ uyarmıştı
8 Kasım tarihli nüshasında Barack Obama’nın ABD’ye başkan seçilmesini değerlendiren Yeniçağ, “Değişim, özgürlük ve demokrasi” sloganlarının gerçeği yansıtmadığını söylemişti. Büyük bir halkla ilişkiler çalışması sonucu seçtirilen Obama’yla Irak ve Afganistan’da yaşanan vahşetin üstünün örtülmeye çalışıldığını ifade eden Yeniçağ, siyahi başkanın bir figür olduğunu kaydetmişti.