Cani istedi polis çekildi

Cani istedi  polis çekildi

Cani istedi polis çekildi

BEBEK katili Abdullah Öcalan’ın, “psikolojimi bozuyorlar” diye hedef gösterdiği Özel Harekat Dairesi’ne bağlı polislerin görevlerine son verildi. Adalet Bakanlığı, 10 yıldır görev yapan polislerin yerine İmralı’ya gardiyan gönderdi.

Cani istedi polisler çekildi
İmralı’da yatan bebek katili istedi diye, Özel Harekat Dairesi’ne bağlı polislerin görevlerine son verilerek, yerlerine Adalet Bakanlığı tarafından gardiyan gönderildi. Milliyet’in haberine göre bir grup özel harekâtçı polis, 1999’da İmralı’ya gelişinden itibaren teröristbaşı Öcalan’ın gardiyanı olarak görev yapmaya başladı. Adayı koruyan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının dışındaki resmi görevliler olan özel harekatçılar, o dönemdeki Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerince özel olarak seçilmişti.

10 yıl görev yaptılar
Ancak teröristbaşı Öcalan’ın, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru, avukatlarıyla yaptığı görüşmelerde “kendisine psikolojik baskı uygulandığını” iddia etmeye başladığı, özel harekatçı gardiyanların görevlerinin bu sürecin sonunda bittiği öğrenildi. Bunların yerine de İmralı’ya Adalet Bakanlığı’na bağlı gardiyanlar gönderildi.