Çamaşırlarınızın kötü kokmasının birçok nedeni olabilir. Neyse ki bazı püf noktaları ile bu kokuların önüne geçmek mümkün. İşte, çamaşırlarda oluşan kötü kokunun nedenleri ve bu kokuyu önleyecek etkili çözümler...
ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE YIKANAN ÇAMAŞIRLARIN KÖTÜ KOKMASININ NEDENLERİ
Çamaşırlarda oluşan kötü kokular bazı hatalar yüzünden oluşur:
- Zamanla çamaşır makinesinin içerisinde biriken deterjan kalıntıları, makinenin kötü kokmasına neden olur. Bu durum çamaşırların da kötü kokmasına yol açar.
- Çamaşır makinesinin iç kısmı sürekli neme maruz kaldığı için küflenme yapabilir. Bu da çamaşırlarınızın kötü kokmasına sebebiyet verir.
- Çamaşırlarınızı yıkarken gereğinden fazla deterjan ve yumuşatıcı kullanmak kötü kokuların bir başka nedeni olarak karşımıza çıkar.
- Makinenin içerisini tıka basa çamaşırla doldurmak, çamaşırların yeteri kadar iyi yıkanmasını engeller. Bu da kötü kokuların oluşmasına yol açar.
- Eğer yıkanan çamaşırları ıslak bir şekilde uzun süre makinenin içerisinde bırakırsanız küflenme oluşur. Bu küflenme ise hem çamaşırların hem makinenizin kokmasına neden olur.
- Kötü kokuların oluşmasının bir başka sebebi ise makinenin içerisinde biriken kirli su, saç, kumaş parçaları gibi kalıntılar olabilir.
ÇAMAŞIRLARIN KÖTÜ KOKMASI NASIL ENGELLENİR?
Çamaşırların kötü kokmasının nedenlerine değindik. Şimdi de bu kötü kokuları engellemek için yapmanız gerekenlerden bahsedelim:
- Öncelikle çamaşır makinenizi her zaman temiz tutmalısınız. Bunun için her yıkama işleminden sonra kapak contasının içerisinde kalan suyu silmelisiniz. Makinenizin deterjan bölümünü de düzenli olarak temizlemelisiniz.
- Çamaşırları yıkarken üreticinin önerdiği miktarda deterjan ve yumuşatıcı kullanmalısınız.
- Çamaşırların iyice temizlenmesi için makineyi çok doldurmamalısınız. Çamaşırların suyun içerisinde rahat hareket etmesini sağlayarak kötü kokuların önüne geçebilirsiniz.
- Çamaşırları yıkama işleminden sonra bekletmeden asmalısınız. Bu sayede çamaşırların kokmasını engelleyebilirsiniz.
- Çamaşırlarınızı özellikle açık havada kurutmaya özen göstermelisiniz. İç mekanda kurutma yapacaksanız çamaşırların bulunduğu ortamı mutlaka havalandırmalısınız.
- Son olarak çamaşırları tam anlamıyla kuruduktan sonra katlayıp kaldırmalısınız.