Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ahmet B. ERCİLASUN
Ahmet B. ERCİLASUN

Çağdaş milliyetçilik

Dikkat, aşağıdaki yazı bir fanteziden ibarettir.
Çağdaş milliyetçilik, üniter yapının bozulması, ülkenin bölünmesi pahasına, millî irade diye söylenip demokrat olmaktır.
Çağdaş milliyetçilik, insanları haysiyetleriyle yaşayabilecekleri imkânlardan yoksun bırakıp bana da kömür, bana da makarna diyen halkın ağzına bakmaktır. 
Çağdaş milliyetçilik, bir milletvekilliği, olmazsa herhangi bir makam kapıp yetmiş armut, pişmiş armut misali liderin ağzına bakarak susmak ve oturmaktır.
Çağdaş milliyetçilik, meydanı liboş - ABD - bölücü ittifakına bırakmak ve 1980 öncesi hatıralara dalıp gitmektir.
Çağdaş milliyetçilik, eski dostlarla kafa tokuşturup bir kahvehaneye oturmak; tavla ve okey oynamaktır.
Çağdaş milliyetçilik, 1980 öncesinde sahip olunan millet uğruna şahsi ve ailevi menfaatlerden vazgeçebilmek erdeminin yanına grup menfaatinden asla vazgeçememek erdemini koymaktır.
Çağdaş milliyetçilik, siyah takım elbise giyip kim reis olacak diye satıra sarılmaktır.
Çağdaş milliyetçilik, sopadır, yumruktur; reisten gelen buyruktur.
Çağdaş milliyetçilik, hazırolda bekleyen adamlar yetiştirmek, hazırolu bozacak davranışlar sergileyenlere gerekli cezayı vermektir.
Çağdaş milliyetçilik, düşman karşısında sadece havlamak, iş, çile çeken dostlara gelince onları ısırmaktır. 
Çağdaş milliyetçilik, ülkede çiçek bahçesi yetiştirip meclisteki renkleri tamamlamak; sonra da gürül gürül gürlemektir.
Çağdaş milliyetçilik, saz çalmanın, halk oyunu oynamanın günah olup olmadığını tartışmak ve Allah’ın vekilliğini yapmaktır.
Çağdaş milliyetçilik, iki, olmazsa üç kadın alıp kanunlar yerine töreleri uygulamaktır.
Çağdaş milliyetçilik, şalvar giyip poşu takmak ve karagöz oynatmaktır.
Çağdaş milliyetçilik, dizi dibine oturulacak bir şeyh bulup onun dedikleriyle amel etmek ve onunla birlikte gözyaşı dökmektir.
Çağdaş milliyetçilik, düşünme işkencesinden kurtulmak, bu işkenceyi çekmek yerine şeyhinin veya liderinin ne düşündüğüne bakmaktır.
Çağdaş milliyetçilik, ataların şadırvan kültürünü aşıp resmî büroların lavabolarında ayak yıkamak ve böylece fevkalade estetik manzaralar sergilemektir.
Çağdaş milliyetçilik, dinî ve kutsal olduğu zannedilen birtakım semboller uğruna caminin içini sokaklara taşımak ve Allahu Ekber diye bağırmaktır.
Çağdaş milliyetçilik, kutsal zannedilen sembolleri canhıraş çığlıklarla savunurken vatan toprağının satılması ve bölünmesi karşısında suspus olup oturmaktır.
Hasılı kelam çağdaş milliyetçilik, rahattır dostlar, rahattır.

Yazarın Diğer Yazıları