Buz sağanağının sırrı çözülemiyor

Buz sağanağının sırrı çözülemiyor

Buz sağanağının sırrı çözülemiyor

Bilim adamları en küçüğü portakal, en büyüğü çelik kasa kadar olan buz yağmurunun sırrını çözmeyi başaramadı. En son 2 yıl önce İspanya’da görülen buz yağmurunu inceleyen NASA da bir sonuca ulaşamadı.  

Sırlarını bilim de çözemedi
İspanya’da bölge halkını şaşkına çeviren dev dolu taneleri bugüne kadar bilim adamları tarafındanda net bir şekilde açıklanamadı.


İspanya’da, 13 Mart 2007’de güneşli ve açık bir havada yağan 20 kilogramlık dev dolular herkesi şaşırttı. 2.5 yıldır bilim adamları da çaresiz kaldı


Güneşli havada dolu yağışı
ALMAN Der Spiegel dergisindeki habere göre, İspanya’nın Mejarada del Campo kasabasında açık ve güneşli bir havada akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 20 kilogram ağırlığındaki buz parçaları bir binanın çatısına hasar verdi. Bir arabanın kaportasını göçertti. Bilim adamları bugüne dek dev doluların sırrını çözemedi. 


Çok tehlikeli olabilir
İSPANYOL jeolog Jesus Martinez-Frias 2002 yılından bu yana dünya çapında benzer 75 vaka meydana geldiğini belirterek, buz parçalarının insan yaşamı için çok tehlikeli olabileceğini söyledi. Düşen bazı buz parçaların büyüklüğü bir çelik kasa büyüklüğünde olabiliyor. Konuyla ilgili NASA da çalışmalarını sürdürüyor.