Büyük sınav sona erdi

Büyük sınav sona erdi

Büyük sınav sona erdi

1 milyon 530 bin adayın katıldığı 195 dakikalık sınav sona erdi.

ÖSS, 81 il ve bazı ilçeler olmak üzere 151 merkezde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 5 bin 200 binada 81 bin 138 salonda yapılıyor. Yaklaşık 1 milyon 530 bin adayın katıldığı ÖSS'de, 239 bin 191 kişi görev aldı.

Ayrıca, emniyet ve jandarma ekipleri de güvenlik önlemleri aldı. Başkent'te de sorunsuz bir şekilde başlayan sınav için öğrenciler saat 09.00 itibariyle salonlara alındı. Görevlilerin tüm uyarılarına rağmen sınava cep telefonlarıyla gelen öğrenciler, girişte görevlilere telefonlarını teslim etti. Sınava giren başörtülü adaylar ise, sınava girmeden önce başörtülerini çıkardılar. Sınava giren bazı adaylar heyecandan kimliklerini yere düşürdü.

Okullarda bulunan görevliler, adaylara sınav öncesinde şeker ve çikolata dağıttı. Heyecanla çocuklarını okul bahçelerinde bekleyen aileler, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua ettiler. Sınav yapılan sınıflarda ise görevliler adaylara sınav sırasında dikkat etmeleri gereken kuralları tek tek okudu. Sınavda adaylara, sözel ve sayısal sorular yöneltildi. Sözel bölümde adaylara tarih, coğrafya ve felsefe alanında 90, sayısal bölümde ise fizik, kimya ve biyoloji alanlarında da 90 olmak üzere toplam 180 soru soruldu