BÜYÜK PATLAMADA KIYAMET KORKUSU

BÜYÜK PATLAMADA KIYAMET KORKUSU

BÜYÜK PATLAMADA KIYAMET KORKUSU

Evrenin oluşumuna ışık tutması beklenen deneyle birlikte dünyanın bazı bölgelerinde depremler yaşanması korkuttu. İlk gün, G. Amerika 6.4, İran ve Şili 6 şiddetiyle, 2. gün Endonezya 7.6, Japonya ise 7 ile sallandı

15 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak inşa edilen “Büyük Hadron Çarpıştırıcısı” nda, evrenin oluşumuna ışık tutması beklenen büyük deney’in başarıyla başlatıldığı açıklandı. Deneyde 2 milyar proton, saniyede 300 bin km olan ışık hızına çok yakın bir hızda, 27 kilometrelik tüneli, saniyenin 10 binde biri gibi bir zaman parçasında döndü. Ancak “Büyük Patlama” adı verilen deneyin ilk ve ikinci günü dünyanın çeşitli bölgelerinde olan şiddetli depremler, büyük endişe yarattı.  Deneyin ilk günü, G. Amerika’da 6.4, İran ve Şili’de 6 şiddetinde, 2. gün ise, Endonezya’da 7.6, Japonya’da 7 büyüklüğünde depremler oldu.

Daha bu başlangıç
Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN), başlatılan ve CERN direktörü, Robert Aymar’ın, “Bu henüz başlangıc. Sonuç ne getirecek bilemeyiz” dediği deneye bazı bilim adamları da ’Dünyanın dengeleri bozulur, sonu gelir’diyerek karşı çıkmıştı. Şimdi basta deneyin yapıldığı İsviçre olmak üzere, bazı Avrupa ve dünya ülkelerinde yaşayan bir çok kişi korku dolu bir bekleyiş içinde zaman süresinin giderek uzayacağı anlaşılan deneyin sonuçlanmasını bekliyor.

“Büyük patlama”nın oluşması için belli bir yönde hareket eden protonlardan birinin düzeni bozması gerekiyor. Yani bir “serseri proton” ortaya çıkıp diğerine çarptığında büyük patlama meydana gelecek. Bilim insanları bunun ne zaman olabileceğini bilmiyorlar.