Bush, tasarıyla İlgili olarak hiç aramadı

Bush, tasarıyla İlgili olarak hiç aramadı

Bush, tasarıyla İlgili olarak hiç aramadı

Bush, tasarıyla İlgili olarak hiç aramadı
Nancy Pelosi Başkan’ın açıkça yalan söylediğini bu sözlerle ifade etti
Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, soykırım tasarısıyla ilgili olarak “Bush geçmemesi için çok çalıştı” efsanesini çökertti.

Bush’un kendisini aramadığını açıklayan Pelosi, tasarının Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda oylanacağını belirtti.

Tasarının kabul edilmemesi için ABD Başkanı Bush’un büyük çaba harcadığı iddiaları da balon çıktı. Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, tasarıyla ilgili Bush’un kendisini hiç aramadığını da söyledi

Pelosi kararlı!
İkinci ilginç açıklama ise  Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’den geldi. Pelosi, Türk kamuoyuna dikte edilen “ ABD Başkanı Bush büyük çabalar gösterdi ancak tasarının geçmesini önleyemedi” iddiasının balon olduğunu ortaya koydu. ABC Televizyonu’na konuşan Nancy Pelosi, Başkan Bush’un tasarıya ilişkin doğrudan kendisini aramadığını da söyledi.   Genel Kurul’da kabul edilmesi durumunda Irak’taki ABD güçlerinin zor durumda kalacağı yönünde yaptığı uyarıların hatırlatılması üzerine, Pelosi “Askerlerimize asıl zarar veren kimi konular, değerlerimize ilişkin. Ülke olarak kim olduğumuzu deklare ettiğimizde ve bu dünyada ulusumuza duyulan saygıyı artırdığımızda, askerlerimiz daha iyi durumda olacak” dedi.

Genel Kurul’a geliyor

Pelosi, bu çerçevede Bush ve yardımcılarının uyarılarının, tasarının oylanması yönündeki kararlılığını hiçbir biçimde değiştirmediğini dile getirerek, “Tasarının, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi’nden geçmesi durumunda genel kurula götürüleceğini söylemiştim” diye konuştu. Pelosi’nin bu sözleri Ermeni tasarısının 16 Kasım’dan önce Genel Kurul’da oylanacağı şeklinde yorumlandı. Bu arada, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried, New Work Times ile yaptığı görüşmede “Bu tasarıyı önleme zorlukları konusunda gerçekçi olmalıyız ancak niyetimiz mücadeleyi sürdürmek ve argümanlarımızı en açık ve güçlü biçimde dile getirmektir” dedi.